Fenyklový koláč s tvarůžkovou krustou
POTŘEBUJETE: 420 g hladké mouky, 250 g másla, 90 g Hery, 1 lžičku soli, 5 menších fenyklových bulv, 2 lžíce přepuštěného másla ghí, 125 g Olomouckých tvarůžků Kousky, sůl
K mouce přidejte změklé máslo s Herou, špetku soli i cukru a vše nahrubo promněte. Přilijte 120 ml ledové vody a vypracujte těsto, které nechte 20 minut odpočinout v lednici. Z fenyklů odkrojte dřevnaté řapíky a případně odstraňte i vnější vrstvu. Trochu jemné nati si ponechte na ozdobení. Překrojte bulvy na polovinu a orestujte na pánvi na rozehřátém ghí. Přesuňte je do koláčové formy o průměru cca 25 cm a poskládejte řeznou plochou dolů. Vychlazené těsto si rozdělte na dvě poloviny a z každé vyválejte kruh o průměru trochu větším, než je forma. Jedním plátem zakryjte fenykly. Posypte těsto pokrájenými tvarůžky a přikryjte druhým plátem. Okraje smáčkněte a ohněte dolů kolem náplně. Pečte dozlatova, v troubě vyhřáté na 180 stupňů budete potřebovat asi 25 minut. Po upečení nechte koláč 5 minut odpočinout. Potom na formu přiklopte dostatečně velký talíř, uchopte formu spolu s talířem oběma rukama a obraťte, aby fenykly byly nahoře. Nakrájejte a hned zatepla podávejte, dokud je sýr krásně vláčný.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy.