Lívance s tvarůžkovým středem

POTŘEBUJETE: 700 ml mléka, 400 g hladké mouky, 300 g Olomouckých tvarůžků Malé, 20 g droždí, 2 vejce, špetku soli, olej na smažení, 200 ml šlehačky, 400 g vypeckovaných třešní (případně směs červeného ovoce), 100 g moučkového cukru, 1 citron
Nejdřív si přichystejte kvásek. Z připraveného množství odeberte půl hrnku mléka a trochu ho ohřejte, aby se v něm dal udržet prst. Do hrnku rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a lžíci mouky a nechte čtvrt hodinky v teple, aby kvásek vzešel. Mouku prosejte do mísy, přilijte k ní kvásek, zbylé mléko, vajíčka a špetku soli. Promíchejte na řídké těsto a nechte v teple asi půl hodiny kynout. V lívanečníku rozehřejte olej a nalijte trochu těsta do každého důlku. Na každý lívaneček hned dejte celé kolečko tvarůžku a přilijte další dávku těsta, aby byl tvarůžek schovaný. Opečte z obou stran. Vypeckované třešně nebo směs ovoce vložte do hrnce, přidejte cukr, vymačkejte šťávu z citronu a vše zalijte 130 ml vody. Přiveďte k varu a 10 až 15 minut vařte, aby se šťáva zahustila. Omáčku můžete po uvaření rozmixovat nebo ovoce rozmačkat. Upečené lívanečky přelijte na talíři ovocnou omáčkou a přidejte kopeček šlehačky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy.