VAŘÍME CVALEM S MICHALEM: Šéfkuchař Michal tentokrát přináší inspiraci na chutný salát s kuřecími játry

Podzim a zima nejsou podle některých odborníků vhodnými obdobími pro konzumaci zeleninových salátů, které tělo ochlazují. Neplatí to ale, pokud jde o salát kombinovaný s teplou surovinou. Může to být maso, rozpečený sýr nebo cokoli jiného. Šéfkuchař Michal si tentokrát vybral kuřecí játra. Zkuste jeho recept!
POTŘEBUJETE: 1 šalotku, 500 g kuřecích jater, mix listových salátů, 1 pomeranč, sójovou omáčku, olivový olej, sůl, mletý pepř
POSTUP:
1. Šalotku nakrájíme na kousky a dáme orestovat do pánve na olej, pak přidáme kuřecí játra.
2. Osolíme, opepříme a zakapeme sójovou omáčkou.
3. Pomeranči rozpůlíme, zbavíme kůry a nakrájíme na kousky dle obrázku.
4. Do mísy dáme mix listových salátů a zalijeme je olivovým olejem.
5. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z druhé půlky pomeranče.
6. Nakonec přidáme do salátu nakrájený pomeranč. Na talíř dáme salát a něj játra.
Cena za porci 15 Kč.