I dýně může být pikantní. Přidejte k ní klobásu a fazole!
POTŘEBUJETE: 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíci mleté sladké papriky, 400 – 500 g dýně, 1 konzervu rajčat, 1 l zeleninového vývaru, 1 plechovku sterilovaných fazolí, 350 g vídeňských párků, 1 hrst drobných těstovin, 2 lžíce cukru, sůl, mletý pepř, olej
POSTUP:
V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibulku, nakrájenou najemno. Když zezlátne, přidáme nasekaný česnek a mletou papriku. Podlijeme vývarem, přidáme rajčata, oloupanou a nakrájenou dýni a cukr. Zamícháme a na mírném plameni vaříme 30 minut, až dýně změkne. Pak přidáme scezené fazole, párky nakrájené na kolečka a těstoviny. Vaříme cca ještě 10 minut. Ochutíme solí a pepřem.