VAŘÍME CVALEM S MICHALEM: Šéfkuchař Michal doporučuje chalupářskou pánev!

Kdo rád jezdí na chatu či chalupu celoročně, ocení další z receptů šéfkuchaře Michala. Jeho Chalupářskou pánev si ale můžete udělat klidně i v teple domova, zvlášť nyní, když začal předvánoční shon. Je to totiž jídlo rychlé, vydatné a velmi dobré. Množství surovin neupravit dle chuti a množství strávníků.
POTŘEBUJETE: 1 – 2 cibule, 1 paličku česneku, 100 g špeku, 2 – 3 klobásy, 1 pórek, 8 brambor, 1 kysané zelí, 5 žampionů, sůl, mletý pepř, 1 černé pivo
POSTUP:
1. Špek nakrájíme na kostičky a dáme rozškvařit do pánve. Po chvíli přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli.
2. Chvíli restujeme a přidáme nakrájený česnek. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, klobásy na kolečka.
3. Do pánve přidáme brambory a klobásu, restujeme a mezitím si nakrájíme očištěné žampiony.
4. Houby přidáme do pánve, nakrájíme světlou část pórku a opět ji po chvíli vložíme do pánve.
5. Nakonec přidáme okapané kysané zelí, vše promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
6. Nakonec nalijeme do pánve pivo a vše dusíme doměkka. Podáváme samotné nebo s pečivem.
Cena za porci je 15 Kč.
CELÝ POSTUP NAJDETE VYFOCENÝ V TIŠTĚNÉM AHA! PRO ŽENY.