Zdravé rizoto trochu jinak: Zkuste pečené s hráškem!

POTŘEBUJETE: 1 cibuli, olej, 8 plátků anglické slaniny, 2 cukety, 250 g rýže Arborio, 600 ml zeleninového vývaru, 250 g mraženého hrášku, 100 g parmazánu
POSTUP:
Do zapékací mísy nalijeme olej, orestujeme na něj nakrájenou cibuli, pokrájenou slaninu a cuketu tak, aby cibule zesklovatěla a slanina zezlátla. Přidáme rýží a promícháme. Když se obalí tukem, podlijeme ji vývarem, osolíme a opepříme a mísu dáme do vyhřáté trouby. Při 180 °C pečeme asi 30 minut, až bude rýže měkká. Nakonec vmícháme hrášek, prohřejeme a podáváme posypané parmazánem.
Více receptů na jídla z jednoho hrnce najdete v tištěném Aha! pro ženy.