Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař myslel i na vegetariány a připravil grilovanou zeleninu v chlebu!
Grilování patří k létu zcela neodmyslitelně. Grilovat se však nemusí jen maso! Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal Řezáč připravil grilovanou zeleninu, kterou originálně naservíroval v chlebu. Touhle dobrotou oslníte nejen vegetariány. Dobrou chuť!
POTŘEBUJETE:
✔ 3 barevné papriky
✔ 1 cuketu
✔ 1 lilek
✔ 1 cibuli
✔ 5 stroužků česneku
✔ 1 rajče
✔ 1 svazek bazalky
✔ 1 snítku rozmarýnu olivový olej
✔ sůl
✔ pepř
✔ ½ citronu
✔ parmazán
JAK NA TO:
1. Papriky, lilek, cuketu a rajče očistíme a nakrájíme na plátky nebo kousky.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme.
3. Vše rozložíme na gril pomazaný olejem.
4. Chlebu seřízneme vrchní část, dáme ji také na gril.
5. Ze spodní části chleba vydlabeme střídku.
6. Rajčata a papriky klademe do vydlabaného chleba, ostatní zeleninu dáme do misky.
7. Přidáme rozmarýn, nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.
8. Vše naplníme do chleba, přikryjeme vrchní částí a zabalíme do alobalu. Necháme 5 až 10 minut odležet. Podáváme ozdobené hoblinkami parmazánu.
Dobrou chuť!