Italská kuchyně se hodí i na gril: Zkuste připravit fenykl s mozzarellou!

Teď potěšíme i vegetariány! Na grilu si chutně můžete připravit zeleninu - třeba sladký fenykl s mozzarellou.
POTŘEBUJETE:
✔ 3 bulvy fenyklu
✔ extra panenský olivový olej
✔ 1 snítku tymiánu
✔ balzamikový ocet
✔ mořskou sůl
✔ čerstvě mletý pepř
✔ 1 mozzarellu
JAK NA TO:
Fenykl omyjeme, bulvu očistíme od vrchních lístků a podélně rozkrojíme. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Lístky tymiánu nasekáme nadrobno a odložíme stranou. Fenykl položíme na rozpálený gril řeznou stranou dolů a grilujeme 5 – 7 minut pod poklopem. Pak ho obrátíme a ještě pár minut grilujeme na otevřeném ohni. Zeleninu sundáme z grilu, dáme na talíř a proložíme plátky mozzarelly. Pokapeme balzamikovým octem a olivovým olejem, posypeme lístky tymiánu.