Kuřátko je nejlepší z grilu: Naložte si paličky do selského jogurtu!

Další grilovací recept, tentokrát z kuřecího, si zamilují hlavně malí strávníci.
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g selského bílého jogurtu Hollandia
✔ 12 kuřecích paliček
✔ čerstvé bylinky dle chuti (rozmarýn, tymián, oregano)
✔ koření dle chuti (indické, tzatziky či grilovací)
✔ 2 stroužky česneku
✔ sůl
✔ olivový olej
JAK NA TO:
Den před grilováním připravíme marinádu. Do jogurtu vmícháme koření, nadrcený česnek, sůl a pepř. Variace koření je zcela individuální. Nakonec přidáme lžíci olivového oleje. S kořením opravdu nešetříme, jogurt celkově zjemňuje chuť. Kuřecí paličky naložíme do marinády s čerstvými bylinkami. Maso necháme odpočívat v lednici přes noc. Druhý den pomalu grilujeme ze všech stran doměkka a dozlatova. Podáváme se zeleninou.