Deset let od drsného gesta: Gott tasil zdvižený prostředníček | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Deset let od drsného gesta: Gott tasil zdvižený prostředníček

2009 Karel nejprve roztáhl všech deset prstů...
2009 Karel nejprve roztáhl všech deset prstů... (Reprofoto FTV Prima)

Je to 10 let, co Karel Gott (†80) ukázal vulgární gesto, které nikdo nečekal! Mistr si na konci října 2009 vychutnával velkou poctu, když od prezidenta Václava Klause (78) dostal státní vyznamenání. Jenže do toho zpěváka naštvali kritici, kteří se ozvali.

Do Gotta se pustili za jeho podpis pod tzv. Antichartu. Mistr se několik hodin držel, ale nakonec den po převzetí medaile Za zásluhy práskl do stolu, pozval si domů televizi Prima a rozohonil se. „A nepřátelům vzkazuji tohle! Víte, co to znamená?“ zeptal se s pohledem na roztažených deset prstů. Pak sevřel pravou ruku v pěst a zdvihl jen prostředník... „Desetkrát tohle!“ Na tohle gesto byl pak rozhovorech hrdý. „Tohle jsem udělal poprvé v životě a udělal bych to znovu. Snad si člověk z radosti může ještě dovolit klukovinu,“ řekl tehdy deníku Aha!. 

Dostane Lva

Zatímco Václav Klaus dal Gottovi Medaile Za zásluhy I. stupně, současná hlava státu Miloš Zeman (75) udělí in memoriam zpěvákovi vyznamenání vyšší. „Karlu Gottovi chci udělit příští rok Řád bílého lva první třídy. Můžete se zeptat, proč mu ho neudělím už letos, odpověď je jednoduchá. Rodina stále ještě zažívá bolest. Kdyby byla vystavena krátce po pohřbu ceremonii ve Vladislavském sále, nebylo by to úplně dobře,“ řekl před několika dny prezident na Frekvenci 1.

Kolik milionů měl dlužit Karel Gott. A Borhyová mluví o těhotenství

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.