Co schovává Lucie Bílá: POSLEDNÍ DÁREK ZA MILIONY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Co schovává Lucie Bílá: POSLEDNÍ DÁREK ZA MILIONY

Gott Lucii vymaloval jako bojovnici a obraz jí dal darem.
Gott Lucii vymaloval jako bojovnici a obraz jí dal darem. (Foto ČT, Instagram.com, ara)

Splnila mu poslední přání a zazpívala na zádušní mši v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha. I když už do nebe. Karel Gott (†80) byl ale k Lucii Bílé (53) taky štědrý. Namaloval ji a obraz jí věnoval. Jeho hodnota teď každým dnem stoupá. 

Nepotkávali se jen na předávání Slavíků, které oba sbírali jako na běžícím páse, ale pojilo je i letité přátelství a několik společných duetů. „Máme spolu velmi přátelský vztah, ale i tak si s ním ráda a s úctou vykám. Už několikrát mě překvapil svou pozorností. Pamatuji si, že jsem mu při jednom natáčení pochválila jeho krásný stříbrný kufřík na noty. Druhý den nato zastavil u mého domu poslíček a přinesl mi krásně zabalený a mašlí ozdobený balík a v něm právě mnou obdivovaný kufřík, který mi Karel poslal jako dárek,“ svěřila se Bílá ještě předtím, než Gott onemocněl akutní leukemií. A nebyla to jediná pozornost, kterou Lucie od zesnulého zpěváka dostala. 

Vybrala si ho
Na zdi její vily v Otvovicích visí minimálně dva obrazy z Gottova ateliéru. První jí dal jako omluvenku za to, že dorazil na křest její desky s hodinovým zpožděním. Malbu si u něj na Betramce měla vyhlédnout, a dokonce si o ni troufale říct. Na druhém je Slavice dokonce vymalována coby Johanka z Arku. „Kája mě jednou namaloval jako silnou bojovnici a já ho teď nechci zklamat. Miloval život a já ho miluji stejně tak. S láskou a úctou uzavírám tímto naše smutné a bolestné téma a od zítra začínám oslavovat život,“ svěřila se fanouškům dva dny po zádušní mši v katedrále na Pražském hradě. Kromě toho, že to pro ni má velkou citovou hodnotu, má ale Lucie doma opravdový poklad. Milionový! Vždyť zpěvákův obraz Oldřich Nový a Anny Ondráková z roku 2004 se loni vydražil za 1,2 milionu korun. A ceny budou podle odborníků dále stoupat. 

Ceny Mistrových obrazů rostou
Podle zjištění deníku Aha! se teď hodnota Mistrových obrazů šplhá do statisícových částek. „Budou mít obrovskou hodnotu. Měl jsem od něj čtyři obrazy, které se v benefiční dražbě prodaly od 260 do 460 tisíc,“ potvrdil deníku galerista Miro Smolák. „Může se klidně stát, že když nějaký milovník přijde a bude chtít jeho konkrétní obrazy, bude muset sáhnout hodně hluboko do peněženky,“ doplnil. 

Chystá se dražba 
Loni se o Gottův obraz strhla mela a dražební cena šla do milionů. Teď mají zájemci další šanci. První prosincovou neděli se bude na pražském Žofíně, kde proběhlo veřejné rozloučení se zpěvákem, dražit olej na plátně s Gottovým podpisem s názvem Mona Lisa. „Vyvolávací cena obrazu je již pevně stanovena a činí 350 000 Kč, odhadní cena je 400 000 až 700 000 Kč,“ napsala Aha! Terezie Kaslová z Galerie KODL. „Je pravděpodobné, že nakonec bude obraz prodán za vyšší sumu. Loni se vyšplhala z vyvolávací ceny 250 tisíc na 1 440 000 Kč,“ dodala. 

 Nejsilnější momenty z loučení s Mistrem si můžete připomenout zde: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.