Nesplněný slib Václava Postráneckého (†75): Nestihl to... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nesplněný slib Václava Postráneckého (†75): Nestihl to...

Václav Postránecký
Václav Postránecký (Foto: Jan Tůma, TV Nova, Prima, ČT)

Smutek bude provázet 25. ročník Cen Františka Filipovského za dabing. Ocenění měl dostat  Václav Postránecký (†75). Bohužel 7. května podlehl rakovině jícnu. „Těšil se a slíbil mi, že když nebude moct přijet, natočíme zdravici. Už jsme to nestačili,“ řekl deníku Aha! Ondřej Kepka (49).

Právě současný prezident Herecké asociace slavnostní večer příští sobotu moderuje. „Je to pro mne hodně těžké, byli jsme si blízcí. Václav mě přivedl do asociace, když byl prezidentem on. Taky mě pak přemluvil k režii přímých přenosů z Národního divadla, což jsem předtím nikdy nedělal,“ prozradil Kepka

Český Hoffmann

„Volal jsem mu najaře, že ho chceme ocenit jako českého Dustina Hoffmanna, a nejen jako jeho. Měl velkou radost. Řekl mi, že kdyby mu bylo na podzim moc špatně, natočíme spolu aspoň pozdrav lidem do Přelouče,“ dodal herec a režisér.

První in memoriam

Bude to podle něj za čtvrtstoletí poprvé, kdy bude cena udělena nežijícímu herci. Na předávání tak 21. září do rodiště Františka Filipovského (†86) přijede Postráneckého rodina. „Fascinovala mě jeho energie a schopnosti, do všeho šel naplno. Bude to pro mne smutné moderování,“ posteskl si Kepka.

Spojilo je Konto separato

V roce 1996 točil Dušan Klein (80) s Václavem Postráneckým a dalšími hvězdami film Konto separato a pomocného režiséra mu dělal Ondřej Kepka. Právě tam poznal herce zblízka a měl šanci s ním strávit několik týdnů.

 Druhý pohřeb Postráneckého (†75): Něco tak dojemného jste neviděli!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.