Václav Postránecký (†75): Kamarád popsal posledních 6 týdnů jeho života | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Václav Postránecký (†75): Kamarád popsal posledních 6 týdnů jeho života

Václav Postránecký
Václav Postránecký (FTV Prima)

Víno měl vždycky rád. Václav Postránecký (†75) si zahrál nejen v seriálu Vinaři, ale taky ve filmech Bobule a 2Bobule. Ve třetím pokračování už neměl síly na velkou roli, dokázal říct jen deset vět. Za šest neděl pak herec zemřel.

Vinař a producent snímku 3Bobule Tomáš Vican (48) navštívil loni na jaře Postráneckého doma. „Pustili ho na skok ze špitálu. Nikdy na to setkání nezapomenu,“ říká Vican. „Těch deset souvětí, která ve filmu zazní, jsme si ladili dopředu po telefonu i po mailu. Vaškova žena Helenka napekla sladkosti, udělala jednohubky,“ popisuje atmosféru posledního setkání s hercem, který bojoval s rakovinou, přímo u něj doma v říčanském domě. Nebýt toho, bylo by to jako příjemné posezení dlouholetých přátel v domácím prostředí. „Nemohl jsem vědět, že Vašek poté odejde během šesti týdnů. Zpětně myslím, že on to tušil,“ dodává smutně producent.

Premiéra je 12. března
Ve trojce se pro Postráneckého nabízelo hodně prostoru. Dcera Klára v podání Terezy Ramby Voříškové (30) bojuje s předsudky okolí, které nevěří, že žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce, vyhlášeného vinaře, kterého představuje právě Václav. Už mu ale nebylo dopřáno rozehrát svůj part, jak byl zvyklý. Síly mu rychle ubývaly. Loni 7. května herec podlehl rakovině jícnu. Premiéra filmu 3Bobule je 12. března.

Druhý pohřeb Postráneckého (†75): Něco tak dojemného jste neviděli!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.