Herečka Tereza Ramba: Terapie u lékaře kvůli roli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Herečka Tereza Ramba: Terapie u lékaře kvůli roli

Tereza Ramba
Tereza Ramba (Profimedia)

Odvážná to žena. Přestože jedna z našich současných nejžádanějších hereček má doma ani ne roční miminko, Tereza Ramba (30) »zahodila« léto a vzala hlavní roli, se kterou má co nevidět premiéru na nádvoří Muzea Kampa v Praze. Její velké dilema vzít, či odmítnout prý vyřešil její psychosomatický lékař.

Tereza velmi váhala, jestli přijmout hlavní roli v inscenaci Meda, inspirované životními osudy mecenášky Medy Mládkové, která měla loňské léto premiéru k jejím stým narozeninám. „Rozmýšlela jsem si to důkladně, protože jsem nevěděla, jestli zkoušení zvládnu s miminkem. To se ale nakonec díky péči produkce zvládlo,“ svěřila Ramba.

Reflex podcast: Tereza Ramba o cestování a své knize DOBRODRUHŮM

Video se připravuje ...

 

Bála se ale moc, že s miminem nezvládne zkoušení a že by svého malého syna, kterému říká Slunce, zatěžovala cizími emocemi. Nakonec to vzala, protože chodí ke svému psychosomatickému lékaři Čechovi, který ji různými psychoterapiemi naučil do rolí vstupovat a zase vystupovat bez jakýchkoli problémů. Prostě tak, že tím nezatěžuje svoje okolí, tedy syna a rodinu. „Psychohygiena je pro herce a umělce celkově velmi důležitá,“ říká Ramba, která nakonec na Medu kývla. V roli vystřídala Tatianu Dykovou (41). A protože premiéru má na Kampě už teď v červenci, učí se, zkouší a má nervy.

Z natáčení 3Bobule: Vína si ani nelízla!
Na premiéru snímku 3Bobule, kde hraje vnučku Václava Postráneckého (†75), zítra prý ale půjde. Zaprvé snímek točila v posledním stadiu těhotenství, takže tam hraje i její Slunce, ale především je to první film, kde už v titulcích bude jako Tereza Ramba, nikoli Voříšková. A manžel, akrobat Matyáš Ramba, je prý moc hrdý, že třetí Bobule zvládla natočit těhotná a ve čtyřicetistupňových vedrech. A byť se jí sbíhaly sliny, tak vína si prý ani nelízla. A to Matyáš hluboce oceňuje.

Tereza Voříšková mluví o novém českém filmu Vlastníci

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.