Drama při porodu Martínka: Ženě (38) prorostla děloha... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Drama při porodu Martínka: Ženě (38) prorostla děloha...

Martínek přišel na svět za dramatických okolností.
Martínek přišel na svět za dramatických okolností. (Foto Nemocnice Znojmo)

Ojedinělý zákrok znojemských lékařů zachránil život mamince (38) z jižní Moravy. Ta rodila Martínka s prorostlou dělohou, což je život ohrožující stav, navíc ztratila dva litry krve.

„Radikální řešení v podobě odstranění dělohy ve spojení se spontánním porodem bylo jediným řešením,“ řekla mluvčí nemocnice Petra Veselá. Po perfektní souhře porodníků a chirurgů se maminka může radovat ze zdravého Martínka. Kluk váží čtyři kilogramy, měří 50 centimetrů. Žena rodila už své první dítě s problémy. „Tehdy šlo o vrostlou placentu, kterou se podařilo zvládnout bez operace. Při druhém těhotenství už byla její placenta prorostlá skrz, což je život ohrožující komplikace,“ vysvětlil vážnost situace primář Radek Chvátal.

Dokonalá práce
U náročného porodu se sešli gynekologové a chirurgové, porodní asistentky, instrumentářky a anesteziologické sestry. „Díky excelentní souhře multioborového týmu je maminka naživu a těší se doma s rodinou ze zdravého miminka. Upřímně před kolegy smekám,“ poznamenal ředitel Nemocnice Znojmo Martin Pavlík.

Přečtěte si
-bello-
24. 6. 2020 • 20:39

Taky před lékaři smekám a doufám, že je nebude jednou matka žalovat až bude chtít další dítě To je přece tady zvykem, i když to byla život ohrožující příhoda přeju, aby ustáli i to!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.