Václav Postránecký (†75): Gesto s jeho hrobem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Václav Postránecký (†75): Gesto s jeho hrobem!

Václav Postránecký
Václav Postránecký (Foto: Jan Tůma, TV Nova, Prima, ČT)

Pět měsíců po smrti Václava Postráneckého (†75) deník Aha! objevil jeho utajený hrob! Najdete ho hned vedle budovy strašnického krematoria, kde se s hercem po smutečním aktu ve zlaté kapličce loučila rodina na soukromém obřadu. Na náhrobku je dojemný vzkaz: S tebou nás bavil svět...  

Postránecký nezůstal jen v srdcích rodiny. Na svátek Václava bylo místo jeho posledního odpočinku zasypáno květinami. Kdo nestihl přijít minulou sobotu, může se s hercem, který podlehl letos 7. května po statečném boji rakovině, rozloučit třeba na blížící se Dušičky.

Díky roli dirigenta Michala Adámka v »komedii století« S tebou mě baví svět, obdivují Postráneckého už dvě generace diváků. Cítí, že hrál nejen tuto postavu, ale i například Přemka Tvaroha z nedávno reprízovaného seriálu Byl jednou jeden dům, jen pro ně. „Byl to profesionál s velkým zápalem pro věc a s nesmírnou úctou k divákovi,“ potvrdil deníku Aha! i režisér Zdeněk Zelenka (64), který Postráneckého hojně obsazoval do svých filmů a TV inscenací.

Hardt: Je ho škoda

„Vaška je velká škoda,“ řekl Aha! kolega Postráneckého Antonín Hardt (84). I on bojoval před čtyřmi měsíci s krutou hydrou. Přišel kvůli rakovině o dvě třetiny žaludku, ale už se vrátil na jeviště a dokonce s představením Přelet nad kukaččím hnízdem jezdí po republice na zájezdy.

Druhý pohřeb Postráneckého (†75): Něco tak dojemného jste neviděli!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.