Postránecký předán do péče rodiny: Hercův dům se přestavuje na špitál | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Postránecký předán do péče rodiny: Hercův dům se přestavuje na špitál

Na poslední natáčení ho doprovázela manželka Helena. Nyní už Václav Postránecký nechodí.
Na poslední natáčení ho doprovázela manželka Helena. Nyní už Václav Postránecký nechodí. (Foto Aha! – Pavel Machan, Marek Pátek, Martin Hykl, David Kundrát, FTV Prima, ara)

V rodinném domku Postráneckých, který mají v Říčanech u Prahy, se bude přestavovat. „Právě mě syn přivezl z nemocnice, a jak to tak vypadá, bude se tu teď přestavovat celý dům,“ svěřil Václav Postránecký (75) před víkendem Aha!.

Už deset měsíců bojuje herecký bard se zákeřnou nemocí, kvůli které musel podstoupit i operaci dutiny břišní a následně i chemoterapie. Po celou tu dobu Postránecký pendluje mezi nemocnicí a domovem, kde vždycky nabere potřebnou energii pro vysilující zápas.

Domácí komfort
„V soukromí a se svými nejbližšími vždy nabírám další nové síly,“ prohlásil také už v létě herec. A protože boj s bestiální nemocí bude ještě běh na dlouhou trať, manželka Helena, která žije s Postráneckým už přes padesát let, se rozhodla zařídit svému milému doma stejný komfort jako má v nemocnici.

Změny kvituje
Chlapi většinou »domácí« přesuny tuze neradi, z hercova hlasu bylo ale znát, že zamýšlené změny jedině kvituje. Je rád, že ho chce mít manželka a jeho dvě děti stále na očích. Vždyť si pochvaloval i to, že ho jeho Helena doprovázela i na každé natáčení seriálu Krejzovi.

Potřebuje klid
Že má herec ještě hodně daleko k cíli a že jeho léčba bude probíhat i v péči domácí, potvrdila i hercova manažerka Michaela Flenerová, když Extra.cz řekla: „S panem Postráneckým jsem mluvila o Vánocích a naposledy před týdnem. Jeho stav vyžaduje být v pokračující péči, jak domácí, tak i lékařské. Chce to další čas, a hlavně, aby měl Václav klid.“

Poslední měsíce léčby
Ještě předloni v listopadu si myslel, že se necítí dobře kvůli obyčejné chřipce. Během natáčení svého posledního filmu Ten, kdo tě miloval tak i přes bolesti jel naplno a odpočinek si dovolil maximálně mezi záběry. Pár měsíců nato už se ale Postránecký musel podvolit vážné operaci střev. Krom rekonvalescence ale musel kývnout i na chemoterapie. Loni na jaře už bylo jasné, že jeho organismus napadla rakovina.

Václav Postránecký zemřel doma 8. května 2019


I když kvůli léčbě hodně zhubl a cítil se unavený, nechtěl se vzdát natáčení seriálu Krejzovy, které mu dodávalo psychickou podporu. Jenže náročná léčba mu nedovolila zvládnout to až do poslední klapky – v září kvůli únavě oficiálně skončil. Ani po osmi měsících boje ale život nezačal vidět černě, když v prosinci Aha! přiznal: „Nejsem v nemocnici, jsem doma a rodina kolem. To je důležité. Je o mne postaráno po všech stránkách a ze všech stran. Mám se celkem dobře.“ Teď hvězda legendární komedie S tebou mě baví svět čeká na další prognózy lékařů.

Jak šel čas s jeho zdravotními problémy

rok 2001 – infarkt sleziny a otrava organismu
listopad 2017 – první příznaky rakoviny
duben 2018 – lékaři mu nemoc diagnostikovali
květen 2018 – operace dutiny břišní
srpen 2018 – chemoterapie
září 2018 – kvůli únavě a bolestem končí s natáčení Krejzových
prosinec 2018 – kvůli nemoci je nepohyblivý



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.