Krejzovi se definitivně loučí: Co jste o seriálu nevěděli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Krejzovi se definitivně loučí: Co jste o seriálu nevěděli!

Jarka Kretschmerová se zhmotnila až v 80. díle.
Jarka Kretschmerová se zhmotnila až v 80. díle. (Foto FTV Prima)

Seriál Krejzovi dospěl k poslednímu dílu. Diváci vědí, že představitel první hlavy rozvětvené rodiny Václav Postránecký (†75) podlehl rakovině a ještě před smrtí za sebe nominoval kolegu Oldřicha Navrátila (67). Co dalšího byste o Krejzových měli vědět?

Vila, kde rodina žila, ve skutečnosti existuje, nachází se v ulici Kamenitá v Praze 4, ale její interiéry tvůrci postavili v ateliérech v Malešicích. Celkem tak mohli natáčet téměř ve dvaceti prostředích. Například Krejzova dílna, rodinná kuchyně a hala. Ložnice Anny, Krejzova ložnice, pokoj dětí, pokoj Báry a Ondry, pokoj Danky, koupelna, pokoj Anety nebo pizzerie. Nechybí ani veterinární ordinace, kumbál, čekárna.

Paní Columbová
Vandu Hybnerovou (Anna), Markétu Plánkovou (Bára), Lucii Polišenskou (Cinda) a Ivanu Korolovou (Danka) čekala před natáčením zásadní proměna. Musely se všechny nechat obarvit na zrzavo. A po kom byly ty holky zrzavé? Po mamince Heleně, která se dlouho v seriálu vyskytovala jen jako hlas, který promlouval z monitoru. Zhmotnila se až v 80. díle díky Jaroslavě Kretschmerové, která tak fyzicky odtočila pouze13 dílů.

Planeta zvířat
Součástí seriálu byla živá zvířata, kterých se na place objevily desítky – vedle běžných koček, pejsků, myší, krav, slepic, koz, ovcí, prasat, poníka nebo králíka se herci museli popasovat s tygrem, medvědem, krokodýlem, velbloudem, lamou, papouškem a hadem.

Seriál v číslech
12 hodin trval průměrný natáčecí den
18 měsíců se točilo
144 dílů vzniklo
570 herců se vystřídalo před kamerou

Tajemství letošních Vánoc v Ordinaci: Santa je Rychlý!
Vyvalený pupek a vousy téměř po pás. Tak před Vánoci chodí Petr Rychlý (54). Oblíbený herec se nezměnil, jen v posledním vánočním díle Ordinace naděloval dárky jako Santa.
Své seriálové děti potěší primář Mázl na přání svého nejmladšího synka Mikyho (Šimon Šedivý) jako bělovlasý Santa Claus. U Rychlých doma ale slaví české Vánoce. „Jsme domácí typy a udržujeme tradice. Ale hlavně musí být rybí polévka,“ prozrazuje tatínek tří synů – reportéra Matěje (29), herce Ondřeje (27) a nejmladšího Petra (13). Všichni prý jeho polévku milují a každoročně se ujišťují, zda letos opět bude. „Jinak jsme měkký. Já a žena jíme kapra, ale dětem dáváme na výběr. To víte, nechtějí se zdržovat, musí hned ke stromečku,“ směje se seriálový primář. Dárky prý kupuje až na poslední chvíli. „Všechno bych jinak prozradil. Vánoční překvapení tedy nechávám až na Štědrý den, a pak jsem samozřejmě ve stresu, protože ty vytoužené věci už někdy nemůžu sehnat,“ vysvětluje táta Rychlý. Jak oslaví již patnácté Vánoce oblíbení hrdinové seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, můžete vidět už dnes ve 20.20 na Nově.

Krejzovi: Michal Suchánek jako zaříkávač hadů.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
defakto
21. 2. 2020 • 08:50

... v seriálu se mi nejvíc líbili manželé Flanderkovi , byla s nimi legrace !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.