Palička na maso proti válečku na nudle | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Palička na maso proti válečku na nudle

Žena vytáhla na manžela váleček, on kontroval paličkou.
Žena vytáhla na manžela váleček, on kontroval paličkou. (Ilustrační foto ara)

Palička na maso versus váleček na nudle. Byl by to vlastně úsměvný souboj, kdyby ovšem v červnu 1972 neskončil v obci Rovečném, okres Žďár nad Sázavou, tragicky – násilnou smrtí důchodkyně (†70). Na věčnost ji poslal její vlastní muž (70).

Tragikomicky vyvrcholilo dlouholeté manželství dvou seniorů, jež oba charakterizovaly nesnášenlivé a svárlivé povahy. Docela neobvyklému kriminálnímu případu, který vyšetřovala jihomoravská »mordparta « bývalé Veřejné bezpečnosti, se denní tisk věnoval 27. června 1972. List Rudé právo tehdy podrobně popisoval: „Stupňující se hádka mezi manžely vyvrcholila nakonec fyzickou potyčkou, při níž žena popadla váleček na nudle, kterým vzápětí uhodila muže bolestivě do ruky. Rozzlobený muž na to reagoval tím, že popadl paličku na maso a tou ženu několikrát udeřil do hlavy. Způsobil jí těžké zranění, kterému krátce nato podlehla.“ Penzista byl následně zadržen a trestně stíhán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.