Mrtvola ve školní zahradě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Mrtvola ve školní zahradě

Fotografie
Fotografie (internal)

Zohavenou mrtvolu našli v září 1988 Ostravané v zahradě základní školy v městské části Porubě. Šlo o místní ženu (†29), kterou kdosi zcela bez pochyby bestiálně zavraždil, znetvořil a dokonce jí uřízl ňadro. 

Případ zveřejnil deník Rudé právo 12. září 1988. Severomoravská »mordparta« stanovila víc vyšetřovacích verzí, přičemž podle jedné z nich mohl být vrahem nebohé krásky její bývalý manžel, už sedmkrát trestaný recidivista nejhrubšího kalibru, toho času nikde nepracující. A právě tato stopa se ukázala jako správná.

Vrah nejprve tvrdil, že chtěl se svou bývalou ženou mluvit a nachytala je její matka, která ji ze vzteku zabila. Kriminalisté ale snadno dokázali, že je to nesmysl. Na šatech exmanžela se navíc našla krev oběti. Muž tedy připustil, že svou bývalku v afektu pobodal, když znovu zopakovala, že se k němu nevrátí, proč mrtvolu ale zohavil, vysvětlit neuměl. Skončil ve vězení na devatenáct let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.