Třeťák znásilnil šestiletou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Třeťák znásilnil šestiletou

Holčičku nalákal zvrhlík k vodě.
Holčičku nalákal zvrhlík k vodě. (Ilustrační foto ara)

Šestileté děvčátko počátkem července 1936 pohlavně zneužil žák třetí třídy obecné školy. Stalo se to ve Vodňanech na jihu Čech. Dívenku kluk nalákal na koupání. Když se holčička po koupeli oblékala, nemravný ničemník ji pod hrozbou, že ji hodí do vody, znásilnil.

Děvčátko po návratu domů nemlčelo a se svým příšerným zážitkem se svěřilo rodičům. Ti, šokováni tím, co musela jejich dcerka podstoupit, vzápětí informovali četnictvo. O školákově zvrhlém skutku, který ve Vodňanech i okolí vyvolal značné rozhořčení a odpor, referoval denní tisk 3. července 1936. Podle jeho údajů nebyli v době zločinu rodiče holčičky doma.
Deník Polední list popisoval detaily hrůzných chvil takto: „Činu přihlíželo několik jiných dítek ve stáří od čtyř let a i toto nejmladší při vyšetřování vyprávělo o případu takovým způsobem a takovými slovy, že by se nad nimi podivili i hosté z té nejzpustlejší krčmy.“ Vzhledem k věku pachatele nemohlo proti němu být zahájeno trestní řízení. „Z toho je viděti, že v prvé řadě by zasloužili býti potrestáni rodiče, kteří takto své děti vychovávají,“ zdůraznil Polední list.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.