Zahynul týden po svatbě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Zahynul týden po svatbě

Na československých silnicích se v třicátých letech minulého století pohybovalo jen málo motocyklů.
Na československých silnicích se v třicátých letech minulého století pohybovalo jen málo motocyklů. (Ilustrační foto ara.)

Nehoda motorky, jejíž řidič vjel 1. listopadu 1937 u Mukačeva na bývalé Podkarpatské Rusi zezadu do koňského povozu, si vyžádala dva mrtvé. Vyvolala značnou pozornost, protože na silnicích v tehdejší části ČSR se pohybovalo jen málo motocyklů.

Jak informoval deník Polední list 2. listopadu 1937, přímo na místě tragické události zahynul motocyklu řidič Evžen B. (†27), syn velkostatkáře. V posádkové nemocnici v Mukačevu, kam byl s velmi těžkým zraněním převezen, pak odešel na věčnost svobodník Alexandr T. (†27). Ten v kritické chvíli seděl za řidičem na tandemu. Evžen B. se vracel do Mukačeva z návštěvy příbuzných v obci Černý Ardov. Svobodník Alexandr T., který ve zmíněné vesnici bydlel, využil možnosti svézt se k mukačevskému vojenskému útvaru na motorce po skončené dovolené. „Na silnici pokoušel se řidič se svým motocyklem předstihnouti povoz. Náhle ztratil vládu nad strojem a najel plnou rychlostí zezadu na povoz,“ vysvětlil Polední list příčinu mimořádně smutné události. „Tragické na celé věci je, že B. se teprve před týdnem oženil,“ dodal.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.