Ťukněte si s celebritou! Herečka Anna Geislerová slaví 41 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Herečka Anna Geislerová slaví 41

Neodolatelná v beranici
Neodolatelná v beranici (Anna Mrázek Kovačič)

41. narozeniny dnes slaví herečka Anna Geislerová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Krásná rusovláska Aňa Geislerová odjela ve čtrnácti letech dobýt milánská modelingová mola. Větší úspěch ji ale čekal doma, jako herečka se v podstatě stala sběratelkou Českých lvů.

Aňa Geislerová (jméno, které často sama používá, jmenuje se ale Anna Geislerová) se v Itálii výrazněji neprosadila a stáhla se zpět do Česka. Tady nastoupila na Pražskou konzervatoř. Po dvou letech ze školy odešla a stala se jednou z nejvýraznějších hereček dneška.

První film Pějme píseň dohola přišel v roce 1990, to jí bylo teorve čtrnáct let. Křehkou provokativnost předvedla Aňa Geislerová o dva roky později v psychologickém dramatu Filipa Renče Requiem pro panenku. Za excelentní výkon v komediálním dramatu Saši Gedeona Návrat idiota získala svou první křišťálovou sošku Českého lva. Další následovaly za role v Želary, komedii Štěstí a v dramatech Kráska v nesnázích a Nevinnost. Vyhrála krom toho i Stříbrnou mušli na filmovém festivalu ve španělském San Sebastiánu. Prvenství dosáhla Aňa Geislerová i v anketě o nejoblíbenější herečku Česka.

Neminula ji ani poetická Kytice, drama Kuře melancholik, nebo komedie o komunistickém paradoxu Občanský průkaz. Hlavní roli Anna Geislerová ztvárnila mimoto i ve videoklipu Boba Sinclara I Feel For You. Ještě jako náctiletá si zahrála lolitu v italském snímku Mladý Mussolini. Vystoupila v něm po boku španělské hvězdy Antonia Banderase. Několik rolí jí nabídla i televize.

Se svou dlouholetou přítelkyní, herečkou Tatianou Vilhelmovou, pořádá dnes již tradiční charitativní Vánoční bazar v Mokré čtvrti. Chvíli vedla Aňa Geislerová i vlastní cukrárnu.

Do hereckého světa pronikla i její sestra Ester Geislerová. Umění nadchlo také druhou sestru, výtvarnici a zpěvačku Lenku.

Na video s Aňou Geislerovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.