Zavařte si okurky trochu jinak: Křen jim dodá pikantní chuť!
Kyselé okurky doplněné o křen získají zcela jinou chuť!
POTŘEBUJETE:
✔ 1,75 kg okurek nakládaček
✔ mrkev
✔ cibule
✔ křen
✔ bobkový list
✔ celý pepř
✔ hořčičné semínko
✔ kopr
Na nálev:
✔ 1 ½ l vody
✔ 500 ml 8% octa
✔ 60 g soli
✔ 140 g krupicového cukru
✔ 18 tablet sacharinu
JAK NA TO:
Do čistých suchých sklenic naskládáme vydrhnuté okurky, přidáme po dvou kolečkách mrkve, kolečku cibule a křenu, jeden bobkový list, čtyři kuličky pepře a nového koření, kousek kopru a půl lžičky hořčičných semínek. Z uvedených surovin svaříme nálev tak, že vše přivedeme k varu a hned vypneme. Necháme vychladnout, pak lákem zalijeme okurky a sklenice uzavřeme. Sterilujeme 20 minut při 80 °C.