Vaříme cvalem s Michalem: Kuřecí steak s bulgurem! Šéfkuchař Michal připravil zdravý oběd pro celou rodinu.
V českých rodinách se stále více dbá na zdravou výživu a tradiční české pokrmy typu vepřo knedlo zelo se připravují jen výjimečně. Není ale vždy lehké vymyslet, jak rychle a chutně rodinu nasytit. Ale od čeho tu máme šéfkuchaře Aha! pro ženy Michala? Ten nám přesně takový recept připravil během půlhodinky. Stojí za to ho vyzkoušet!
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g stehenních kuřecích řízků
✔ 500 g bulguru
✔ 100 g quinoy
✔ 1 červenou papriku
✔ 1 rajče
✔ plocholistou petržel
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
JAK NA TO:
1. Kuřecí maso očistíme, osolíme a opepříme.
2. Papriku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
3. Rajčata omyjeme a nakrájíme také na menší kousky.
4. Na pánvi rozpálíme olej, zeleninu na něm orestujeme.
5. Vmícháme bulgur a quinou, které jsme uvařili dle návodu na obalu.
6. Podle chuti dosolíme a přidáme natrhanou petržel. Na jiné pánvi opečeme maso a podáváme společně.
A je hotovo, dobrou chuť!