Vaříme cvalem s Michalem: Ryba trochu jinak? Šéfkuchař Michal ví, jak to udělat! Zkuste karbanátky z amura!
K jídlům z ryb mají u nás mnozí nedůvěru. Ale ani ryba nemusí být nutně jen pečená nebo smažená v trojobalu, receptů je přehršel. Šefkuchař Aha! pro ženy Michal Řezáč dnes nabízí jídlo, které je trochu jiné, velmi rychlé a dobré. Rybí karbanátky připravil z amura, který chutná výtečně. Zkusit to můžete ale i s jinou větší rybou. Vůni a chuť zajistí koření a oblíbený koriandr. Dobrou chuť.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 filet z amura
✔ 1 cibuli
✔ ½ limetky
✔ koriandr
✔ římský kmín
✔ tacos koření nebo grilovací koření
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olivový olej
JAK NA TO:
1. Očištěný a omytý filet z amura nakrájíme na tenké proužky.
2. Ty dále ostrým nožem krájíme napříč na jemné kousky.
3. Cibulku nasekáme najemno. Maso a cibuli promícháme v misce.
4. Do misky natrháme koriandr, vše osolíme a opepříme.
5. Přidáme římský kmín a tacos koření nebo grilovací koření.
6. Přilijeme trochu olivového oleje a promícháme.
7. Nakonec zakápneme limetkovou šťávou.
8. Rukama tvoříme karbanátky, které smažíme na oleji.
A je hotovo. Dobrou chuť!