Hvězda seriálu Václav 
Jiráček: Srazila ho sanitka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Hvězda seriálu Václav 
Jiráček: Srazila ho sanitka!

Jiráček v nové Sanitce hraje syna Janderů, tedy Zlaty Adamovské a Jaromíra Hanzlíka.
Jiráček v nové Sanitce hraje syna Janderů, tedy Zlaty Adamovské a Jaromíra Hanzlíka. (Foto Aha! – David Malík, archiv ČT)

Dostal příležitost zahrát si v seriálu Sanitka 2. Václav Jiráček (34) je sice hrdý na svou roli mladého lékaře Marka Jandery, ale na sanitku jako takovou dobré vzpomínky nemá. Málem ho totiž zabila!

Když v televizi v roce 1984 dávali první díly populárního seriálu, bylo Jiráčkovi šest let a umírala mu babička. „Tenkrát jsem se chtěl stát doktorem,“ prozradil herec. To netušil, že mu ještě jako klukovi půjde doslova o život. „Jako malý jsem přecházel silnici. Porazila mě sanitka a odletěl jsem asi dva metry. Oni mě sebrali do té sanitky a chtěli odvézt na rentgen. Jenže já spěchal na trénink s fotbalem,“ směje se Václav. Dokonce přiznal, že si nehodu svým způsobem přivolal.

Krátce předtím se totiž z legrace zeptal své sestry: „Kdyby tě na ulici porazilo auto, jaký vůz by byl pro tebe nejlepší?“  A ta jen nechápavě kroutila hlavou... „Přece sanitka, aby tě rovnou odvezli!“ posmíval se. „Vy jste si o to vlastně řekl,“ podotkla moderátorka pořadu Sama doma Ester Janečková (40), které tuhle historku vyprávěl.



Autor:  kl

Přečtěte si
bluedream
6. 10. 2013 • 12:51

Jeden z mých nejoblíbenějších herců. Škoda, že ho tak málo obsazují a když, tak hraje v nějaké blbině, jako je pokračování Sanitky, film o heparinovém vrahovi nebo v Klímově filmu o vexlákovi. Výborný byl jako Jánošík a ve filmech Hlídač č. 47 a nejlepší v Krev zmizelého.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.