Dáda s Felixem v úzkých: Vůbec nevím, co s tím, zoufá si muzikant | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dáda s Felixem v úzkých: Vůbec nevím, co s tím, zoufá si muzikant

Felix Slováček a Dáda Patrasová
Felix Slováček a Dáda Patrasová (Dalibor Puchta, archiv )

Rapidní nárůst nákladů na bydlení, zejména pak zdražování energií, se citelně nedotýká jen běžných občanů. Zálohy sahající do astronomických výšin se propisují i do rodinného rozpočtu slavných. Z přepisu na letošní rok vyloženě zuří i Felix Slováček (80) a jeho žena Dagmar Patrasová (67). 

Dům, ve kterém žije náš nejznámější saxofonista, rozhodně nepatří k nejmenším, nicméně platit měsíčně zálohy na vytápění ve výši 25 tisíc korun také patrně nevyžaduje.

„To je strašný! Teď nám přišly nové zálohy na plyn a vůbec nechápu, proč jsou za pětadvacet tisíc korun! To jsou strašně velké peníze a my prostě takové prachy měsíčně neprotopíme," čertil se Felix, který se s trápením svěřil deníku Blesk. 

Patrasová a Slováček v Blesku: Kvůli Aničce se vyhýbáme lidem!

Video se připravuje ...

Přepálená částka dokonce manžele dovedla k podezření, že je závada na samotném zařízení. „Vůbec nevím, co s tím... Není špatný ten plynový kotel?“ pokládala si otázku Dáda. „Topíme pořád stejně, to prostě není možné! Není to o tom, že si neumíme s Dádou vydělat peníze, ale tohle je prostě přes čáru a tak velké zálohy, pokud ten kotel není špatný, prostě platit nehodláme,“supěl Felix.

Slováček a Patrasová rozhodně nepatří k jediným, kteří se ocitli v podobné situaci. Jak ale případně postupovat? V každém případě je potřeba podat reklamaci.

Reklamace musí být vyřízena do 15 dnů od jejího doručení dodavateli. Uzná-li dodavatel, že ve vyúčtování pochybil, je povinen vyrovnat rozdíl v platbách do 30 dnů od doručení reklamace. Pokud lhůtu nedodrží, vzniká spotřebiteli u elektřiny právo na 600 Kč za každý den zpoždění, maximálně 24 tisíc korun. U plynu se jedná o částku 750 Kč, maximálně 7500 Kč. Toto právo je ale nutné uplatnit do 60 dnů od uplynutí lhůty pro vyřízení reklamace, jinak zanikne. Pokud reklamace není vyřízena v zákonné lhůtě nebo zákazník nesouhlasí s jejím výsledkem, může se obrátit na Energetický regulační úřad, případně podat žalobu k soudu.

Felix Slováček: U koho v dekoltu se topil Felix Slováček?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.