Tohle by Havel nedopustil! Dášo, to snad nemyslíte vážně? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tohle by Havel nedopustil! Dášo, to snad nemyslíte vážně?

K nedožitým 84. narozeninám Václava Havla nechala vdova Dagmar vytvořit na Hrádečku kapličku.
K nedožitým 84. narozeninám Václava Havla nechala vdova Dagmar vytvořit na Hrádečku kapličku. (blesk)

Chalupa bývalého prezidenta Václava Havla (†75) na Hrádečku ve Vlčicích, kterou zakoupil ještě se svou ženou Olgou, již několik let zeje prázdnotou. A ačkoli se Dagmar Havlová opakovaně vyjádřila, že sídlo, které její muž tak miloval, z úcty nikdy neprodá, nyní prosákly docela jiné informace.

Havlův Hrádeček platil vždy za místo setkávání disidentů, chartistů a centrum protikomunistického odboje. Právě zde byl také bývalý prezident za svou činnost v disentu odsouzen k domácímu vězení a zde také trávil poslední dny svého života. Po jeho smrti místo osiřelo. Podle informací z okolí jej udržoval kdosi z nadace Olgy Havlové, kdo čas od času posekal trávu. 

Dagmar Havlová: Z pohřbu Hlaváčové se bez opory neobešla!

Video se připravuje ...

Dagmar Havlová také v minulosti přiznala, že obdržela několik milionových nabídek k odkupu, všechny do poslední však odmítla s jediným důvodem - místo, které manžel tak miloval, je z úcty k jeho památce neprodejné. Zájem o Hrádeček postupně vyprchal - jak investiční, tak mediální...

Když tedy Jakub Prachař v zábavném pořadu Inkognito naznačil, že Dagmar Hrádeček prodává, povedlo se mu zmást řadu diváků, naštěstí byla Dáša v onen osudný díl i čestným hostem zábavné show, a tak mohla uvést věci na pravou míru. 

„Dagmar prodává Hrádeček. Zn. nespěchá,“ napsal si na tabulku, kterou otočil směrem k publiku. Pak pokynul směrem k Dáše a pokračoval: „Po mé levici sedí vynikající makléřka a ona vám řekne, čím se tam topí, jak je ten dům ztrátový, výměry… všechno vám řekne. Ta chalupa je v topu, nemusí se tam hrábnout,“ v tuto chvíli už každému došlo, že jde pouze o Prachařův nejapný žert, nakonec se však všichni královsky pobavili, o čemž se diváci mohou přesvědčit už dnes večer na Primě. 

Utajovaný narozeninový mejdan Havlové (70): Hvězdní gratulanti a luxusní dárečky!

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.