Pěvkyně Urbanová: Na radu Gotta (†80) se vzdá opery | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Pěvkyně Urbanová: Na radu Gotta (†80) se vzdá opery

K rocku postrčil Evu Urbanovou Karel Gott.
K rocku postrčil Evu Urbanovou Karel Gott. (Foto Aha! – Marek Pátek, archiv J. Adama, ara)

Poslechla Karla Gotta (†80)! A proto se Eva Urbanová (62), jedna z nejslavnějších světových sopranistek, rozhodla, že svoje opožděné 60. narozeniny, které jí překazil covid, oslaví bez operních árií! Odkojil ji totiž heavy metal, rock a pop.

Byl to právě Karel Gott, kdo dal Evě poprvé možnost, aby poslechla srdce a vyjel s ní na dvě veleúspěšná turné, kde s ním zpívala rock a pop. „Je to sice moje úplně první samostatná 02 arena a slavím v ní 60 let, ale operní árie opravdu nebudou. Bude rock a pop, písně od mých oblíbených zpěváků a skupin tak, jak se to líbilo i Karlovi. Zazpívám hity Abby, Nightwish, Il Diva a Bocelliho. Nechám mluvit své srdce,“ svěřila Aha! Urbanová, která v pražské O2 areně vystoupí už 29. února na koncertě Grande finale.

Ze zpěvaččiných úst tedy zazní i hity skupiny Queen a jejího frontmana Freddieho Mercuryho, rozdá si to se zpěvákem Arakainu Janem Toužimským (45), s Mariánem Vojtkem (50) zase zazpívá duet Ráj bláznů, ve kterém excelovala po Gottově boku. Slavík Evu Urbanou bezmezně obdivoval. Byl to dokonce on, kdo si přál, aby mu zpívala na jeho pohřbu. S oblibou o ní říkal: „Eva je neuvěřitelně kolegiální, jako málokdo. Když otevře ten svůj chřtán, tak by mě a všechny ostatní mohla učesat dozadu! Ona to ale nikdy neudělala.“

Král kasín Leon Tsoukernik dal Gottovi slib na smrtelné posteli!

Video se připravuje ...

Má trému!

Urbanová je trémistka a teď má ještě větší trému než před před účinkováním v Metropolitní opeře. „O2 arena bude pro mě dost náročná. Budu mít repertoár pro tři zpěvačky a musím je všechny uzpívat jedním hlasem. Musím pilně cvičit, ale moc se těším,“ netají Eva.

Prověřený tým

Zpěvačce už léta dělá manažerku Jaroslava Herzerů, kterou jí doporučil právě Karel Gott. Tomu dělala spoustu let nejen manažerku, ale i účetní, stejně jako skladateli Karlu Svobodovi (†68).

Eva Urbanová na posledním rozloučení se Zagorovou: Musím jít podpořit Štefana

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.