Absolonová terčem podvodníků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Absolonová terčem podvodníků!

Monika Absolonová v slzách
Monika Absolonová v slzách (Foto Aha! – Pavel Machan, Marek Pátek)

Podvodníci jim nedají spát. Zpěvačka Monika Absolonová (47) a známý odborník na výživu Petr Havlíček (54) opět řeší internetové podvody. Tentokrát se na internetu šíří falešné video, kde oba figurují. Podvodníci při jeho vytvoření použili umělou inteligenci!

Nedávno Absolonová řešila zneužití svého hlasu pro reklamu na »zázračné« kapičky na hubnutí. Nyní podvodníci použili nejen její hlas, ale i tvář a vytvořili video, kde propaguje zázračnou hubnoucí metodu. Tu údajně vytvořil Petr Havlíček a zpěvačka díky ní měla zhubnout neuvěřitelných 23 kilogramů za pouhých 14 dní. „Bylo by krásné, kdyby někdo s něčím takovým přišel, ale jde o podvod, se kterým se potýkám už od roku 2019,“ vyjádřil Havlíček.

Trump rozjel odvetu. Absolonové zneužili hlas. A Martínek poletí na operaci

Video se připravuje ...

Napodruhé podvodníci využili mnohem sofistikovanější metodu. „Vzali rozhovor Moniky Absolonové a můj a pomocí umělé inteligence nám vložili do úst, co nikdo nikdy neřekl,“ uvedl Petr. Kromě falešného facebookového profilu podvodníci založili také falešné webové stránky. „Nenaleťte na to, je to bohapustý podvod!“ varuje všechny Havlíček.

Útok i na Peroutku

Falešný facebookový profil nyní řeší také zpěvák Milan Peroutka (33)! „Umělá inteligence bude čím dál zrádnější. Radši si ani nepředstavovat, kam to všechno může zajít,“ hrozil se zpěvák. „Hlavně nikomu neposílejte žádné soukromé údaje,“ dodal.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.