Legenda formule 1 Michael Schumacher: 10 let mezi životem a smrtí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Legenda formule 1 Michael Schumacher: 10 let mezi životem a smrtí

Od Schumacherovy nehody na lyžích uplynulo deset let...
Od Schumacherovy nehody na lyžích uplynulo deset let... (Profimedia)

Je to přesně deset let, kdy se stala nehoda, co otřásla (nejen) sportovním světem. Michael Schumacher (54) boural na lyžích, těžce si poranil mozek a jeho nejbližší od té doby marně doufají v zázrak.

O sedminásobného mistra světa F1 se v přepychovém domě na břehu Ženevského jezera stará manželka Corinna, která soukromí svého chotě úzkostlivě střeží. „Michael je tady. Je jiný. Ale je tady,“ vzkázala loni fanouškům. O stavu hvězdy formulí tak pár dní před smutným výročím nečekaně promluvil ten, který dlouho mlčel. Michaelův mladší bratr Ralf. „Chybí mi můj Michael ze starých časů,“ netají někdejší pilot F1. „Ten den navždy změnil naši rodinu. Pro mě byl jeho úraz drastická zkušenost, ale samozřejmě ještě horší je to pro Corinnu a Michaelovy děti,“ zmínil pokračovatele formulové tradice Schumacherů Micka a dceru Ginu.

Tým s nejdelší historií a plný legendárních závodníků. To je stáj Ferrari na F1!

Video se připravuje ...

Ani on nicméně neprozradil, jak na tom jeho slavný bratr doopravdy je. „Život je někdy nefér. Michael měl v životě často štěstí, pak ale přišla ta tragická nehoda. Díky bohu se dalo pomocí moderní medicíny leccos udělat, ale přesto už nic není jako dřív,“ naznačil pouze. Podle lékařů je nicméně verdikt neúprosný. Zázrak je prý už jen to, že Schumacher nehodu vůbec přežil, jeho návrat do normálního života je po 10 letech prý absolutně nereálný…

Mick Schumacher helmet 2022

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.