Naděje na vyléčení Schumachera: Blízký přítel promluvil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Naděje na vyléčení Schumachera: Blízký přítel promluvil

Zkušený novinář Roger Benoit kouřil doutníky se Schumacherem po každém závodě.
Zkušený novinář Roger Benoit kouřil doutníky se Schumacherem po každém závodě. (Koláž Blesk Sport)

Před deseti lety se rozhodl ukončit kariéru profesionálního pilota, aby mohl  více času trávit s rodinou. Vizi o šťastné budoucnosti v kruhu nejbližších ale rozprášila tragická nehoda na lyžích, po které zůstal pilot Formule 1 Michael Schumacher upoután na lůžko. 

Ke zdravotnímu stavu elitního jezdce se rodina příliš nevyjadřuje. Jisté je jen to, že nemocnici po roce stráveném v kómatu opouštěl v bdělém stavu. Manželka Corinna (54) s dětmi Mickem a Ginou Mariou převzali Schumachera do domácí péče v pevné naději, že se bude zlepšovat. Jak však potvrdil blízký rodinný přítel Roger Benoit, k pozitivním změnám za celá léta i přes všechnny snahy a terapie nedošlo. 

Mick Schumacher helmet 2022

Video se připravuje ...

„Na tuto otázku existuje pouze jedna odpověď, a to je to, co řekl jeho syn Mick v jednom ze svých rozhovorů v roce 2022: »Dal bych cokoliv, abych mohl mluvit s tátou«,“ potvrdil Benoit švýcarskému deníku Blick. „Tato věta říká vše o tom, jak se jeho otci daří už více než 3500 dní. Je to případ bez naděje,“ doplnil. 

Rodina však dělá maximum proto, aby Schumacherovi poskytla to nejlepší zázemí. „Jeho žena Corinna a děti Mick a Gina mu poskytují maximální podporu. V životě jsou věci, které jsou mnohem důležitější než náš milovaný sport a tou je láska našich nejbližších. Té se Michaelovi dostává v maximální míře.“ vyjádřil se před časem bývalý šéf Ferrari a FIA Jean Todt, se kterým jako jedním z mála rodina občas komunikuje. 

Tým s nejdelší historií a plný legendárních závodníků. To je stáj Ferrari na F1!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
qwerta
7. 9. 2023 • 19:02

AHel
6. 9. 2023 • 14:39

Pokud netrpí tak prosím, ale nebylo by lepší nebyl. Všichni musí být tak vyčerpaní, vůbec si to nedovedu představit, žít v domě s živou mrtvolou, všech je mi strašně líto.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.