Jana Fabiánová skončila se zpěvem! Trvalé následky po covidu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Jana Fabiánová skončila se zpěvem! Trvalé následky po covidu

Jana Fabiánová ohlásila konec
Jana Fabiánová ohlásila konec ( P. Machan, R. Matějková, Instagram)

Dopink, přetížení, a pak... konec! Dcera Nadi Urbánkové (†83), zpěvačka Jana Fabiánová (44) poprvé vysvětlila, proč před třemi lety skončila s profesionálním zpíváním a začala se věnovat jinému oboru!

Náročné kabaretní vystoupení začala Fabiánová nacvičovat v roce 2019, pár měsíců před tím, než v Čechách propukla covidová pandemie. Byl to její nejnáročnější pracovní projekt, zpívala a tančila jednu z hlavních rolí. Netušila ale, že bude také poslední! „Byla jsem v první linii těch, co měli covid. Krátce po premiéře v prosinci 2019 něco chytla a bylo to strašný. Tehdy se ještě nevědělo, že to je covid,“ prozradila Fabiánová v pořadu Je to venku.

Jana Fabiánová: Nejsem jen zpěvačka! Čím se dcera Urbánkové živí?

Video se připravuje ...

„Hrála jsem měsíc a půl strašně nemocná, nadopovaná paralenama. Pokaždé když jsme dohráli, lehla jsem na tři dny s horečkama,“ zavzpomínala Jana. Točení v bludném kruhu ukončil až nařízený lockdown a Fabiánová doufala, že se dá konečně dohromady. V tu chvíli ale nemoc udeřila znova. „Na tři měsíce jsem padla, strašně jsem zhubla... a pak jsem dostala covid znova,“ řekla.

A pak začaly dlouhodobější problémy. „Sedlo to i na plíce, nemohla jsem dodýchávat. Cítila jsem, jak nemám kapacitu plic a už se nemám kam nadechnout,“ popsala s tím, že trvalo velmi dlouho, než se její stav alespoň trochu zlepšil. Když už se ale zdálo, že bude lépe, přišla další rána osudu. „V únoru umřela máma. Úplně mě to zaseklo, bylo mi tak strašně smutno... A podle mě má člověk na to jeviště lízt, když má co říct. Usoudila jsem, že na to po dvou covidech už asi ani fyzicky nemám,“ uzavřela.

Jana Fabiánová na koncertě Machálkové: Leona je moje srdcovka!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
XYZ3
9. 12. 2023 • 21:01

Akorát vím, že je dcera Urbánkové, ale že zpívá mi uniklo..

ELLA Průšová
9. 12. 2023 • 19:52

Chudinka malá, ještě že ten covit byl, má to své krákorání na co svést! Nejdřív jí zneuctil doktor nebo ona jeho, už v tom mám hokej, teď covid, co bude dál? Jsi vlezlá!!

Jana Nováková
9. 12. 2023 • 18:43

A ona někdy zpívala ? A kde ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.