Patrasová konečně zase ve společnosti: První úsměv po děsivé diagnóze | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Patrasová konečně zase ve společnosti: První úsměv po děsivé diagnóze

Dagmar Patrasová
Dagmar Patrasová (P. Machan, Instagram)

Truchlila doma kvůli návratu nemoci dcery Aničky (28). Teprve kulaté výročí seriálu Návštěvníci, v němž Dáda Patrasová (67) ztvárnila Emílii Fernandéz, herečku přimělo po dlouhé době vyjít mezi lidi. Dokonce se dokázala zasmát.

Od srpna, kdy se s tátou Felixem Slováčkem (80) dozvěděli od Aničky krutou zprávu, že se rakovina vrátila, truchlila herečka o samotě. A byla tu jen pro dceru, nemohla myslet na nic jiného. „Dala bych svůj život za její,“ řekla před dvěma týdny v slzách na pohřbu textaře Eduarda Krečmara (†81).

Točila těhotná

O víkendu tedy přišla do rádia zavzpomínat na Návštěvníky. „Je to pro mne zlomový seriál,“ přiznala. Režisér Jindřich Polák (†78) začal připravovat divácky oblíbenou science fiction z vesmíru již v roce 1977. Dádu si vyhlédl pro dramatický příběh Smrt stopařek (1979) a při natáčení si ji oblíbil. „Potom mě obsadil i do Arabely a Návštěvníků. Je to čtyřicet let,“ zavzpomínala herečka v Toboganu. „Ten seriál se mi dostal do života. V roce 1983, kdy se objevil na obrazovkách, se mi narodil syn Felix,“ dodala Dáda. A protože jako mimozemšťanka musela být v několika scénách holohlavá, několik dní po sobě herečku tři hodiny trápili v maskérně. „Až mi skoro zničili vlasy,“ postěžovala si Patrasová. Nejvíc se při vzpomínání nasmála nad amarouny, které pro tuto příležitost nechal připravit moderátor Aleš Cibulka (46). Nechutnaly jí.

Hamás propustil 2 rukojmí. Patrasové životní změna a náhlý konec Písařovicové

Video se připravuje ...

Oklamali kolegu

Josef Dvořák (81), který hrál Lea Kana, dodnes přesně neví, proč roli dostal. „Asi proto, že jsem byl taky v Semaforu jako Dáda a Jiří Datel Novotný. Byl jsem při natáčení nesmírně nadšený z herců Josefa Báhy a Vlastimila Brodského, i když mě napřed oblafli,“ vzpomínal herec. „Když nás sváželi autem, zahráli hroznou hádku a ryli do sebe tak, že jsem z toho byl špatný. Pěkně si ze mě vystřelili,“ smál se po letech Dvořák.

Adam Bernau... Stopa končí na Zélandu

Spolužačku a kamarádku hlavní postavy Adama Bernaua Ali Lábusovou hrála Klára Trojanová (52). „Už jsem sice byla trochu zavedená dětská hvězda, ale stejně jsem dělala konkurz. Pamatuju si, že se mi při natáčení stýskalo po rodičích a strašně se mi líbila Dáda. Měla kalhoty s kšandami, které si občas ležérně spustila dolů,“ odhalila Klára. Viktor Král (55), představitel Adama, se nedostavil. Žije totiž až na Novém Zélandu.

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Eva Komárková
14. 11. 2023 • 11:51

Chudák Anička. Být tak vážně nemocná a mít takové extravagantní rodiče .

hejhej
14. 11. 2023 • 10:13

ludvig snaider: .. a trapné brýle na hlavě ( má na hlavě oči ? .)
Oba rodiče Aničky, jak promiskuitní Slováček , tak Patrasová svým chováním ke klidu dceři nepřispěli.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.