Pohřeb Krečmara (†81): DÁDA PŘIŠLA POZDĚ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Pohřeb Krečmara (†81): DÁDA PŘIŠLA POZDĚ!

Dáda Patrasová na pohřbu textaře Eduarda Krečmara.
Dáda Patrasová na pohřbu textaře Eduarda Krečmara. (Blesk:MARTIN PRIBYL)

Poslední sbohem slavnému textaři Eduardu Krečmarovi (†81) přišla dát značná část hudební branže v čele s obávaným a nelítostným hudebním kritikem Janem Rejžkem (69). A to už je co říct!

O scénář k poslednímu rozloučení ve Farním sboru českobratrské církve evangelické v Korunní ulici na pražských Vinohradech se postarala Krečmarova třetí a zároveň poslední manželka Ildika (52). A splnila tak manželovo přání.

Krečmar si přál rozloučit se s přáteli ve své oblíbené modlitebně. A také, aby mu kamarádi zazpívali jeho oblíbené písně, k nimž napsal text. Felix Slováček (80) zahrál na klarinet skladbu Sen kovbojů ze seriálu Zdivočelá země. Jeho žena Dáda Patrasová (67) dorazila o něco později, a tak každý seděl zvlášť.

Domů už se ale vydali oba svorně ruku v ruce. Loučili se sice s velkým kamarádem Edou, jejich myšlenky byly ale stejně u dcery Aničky (28), které se vrátila rakovina. „Modlíme se za ni samozřejmě všude, nejen v kostele,“ svěřil Aha! Slováček.

Plejáda hvězd na pohřbu textaře Krečmara (†81): Nejsilnější momenty

Video se připravuje ...

Kromě faráře a skladatele Pavla Růžičky (73) v kostele promluvil také syn zesnulého Eduard Krečmar ml., který tak zastoupil všech pět skladatelových dětí. Když rakev opouštěla kostel, z reproduktoru zazněly dvě písně v podání Karla Gotta (†80) – Už z hor zní zvon a Rockový nebe, kde se mj. zpívá: Až ti jednou pánbůh řekne, pojď, je čas, máš-li kliku, najdeš nahoře tu krásu krás... „O tomhle svém textu Eda říkal – doufám, že já mít tu kliku budu... A on ji určitě měl a je už v tom nebi s Karlem a spol.,“ poznamenala vdova Ildika.

Zdrcený Vágner: Kamarádů bohužel ubývá

V evangelické modlitebně se sešlo hodně Krečmarových vrstevníků a přátel. „Už se kácí v našem lese! Kamarádů bohužel ubývá...“ svěřil Aha! zdrcený Mistr basů Karel Vágner (81), který je jen o pět dní mladší než Eda.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.