Synovec Zázvorkové (†85) Jan (†65): Pohřeb na magickém místě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Synovec Zázvorkové (†85) Jan (†65): Pohřeb na magickém místě!

Architekt Jan Zázvorka nejml. a herečka Stella Zázvorková
Architekt Jan Zázvorka nejml. a herečka Stella Zázvorková (Profimedia.cz, archiv Blesku)

Před 19 lety se ve strašnickém krematoriu loučil s tetou Stellou Zázvorkovou (†83). Do velké síně tenkrát přišel i tehdejší premiér Jiří Paroubek (71), smuteční prostory praskaly ve švech, před krematoriem stály stovky lidí. Nyní měl na tomto magickém místě pohřeb sám filmový architekt Jan Zázvorka nejmladší (†65), synovec oblíbené herečky.

Exmanželka Šárka, která s jejich dcerou Lucií (36) poslední rozloučení chystala, zvolila na rozdíl od pohřbu Stelly malou síň. Zřejmě nečekala tak velký zájem přátel a kolegů...

Měl vyprodáno

Jenže jich na obřad dorazilo okolo stovky a nemohli se všichni vejít. Jak říkají herci – měl vyprodáno... Ze slavných tváří se přišla rozloučit herečka Eliška Balzerová (74) s manželem, producentem Janem Balzerem (83), a spisovatelka Blanka Kovaříková (63). „Právě díky Honzovi jsem v květnu 2005 dělala zřejmě poslední rozhovor s jeho tetou Stellou,“ zavzpomínala Kovaříková. „Přivedl mě k ní do Dejvic a dlouho jsme si spolu povídaly. Bylo na ní vidět, že jí síly ubývají. Myslím, že tři dny nato odešla navždy, “ dodala.

Zavřete oči, odcházím

Na smutečním aktu promluvila pouze pracovnice krematoria. Pak už se síní nesl slavný šanson Édith Piaf (†47) s názvem Non, je ne regrette rien, což v překladu znamená Ne, ničeho nelituji. V případě Honzy, který uměl vychutnat všechny dary života, velmi výstižné. Po několika skladbách ukončila loučení skladba Nebe na zemi v podání Jana Wericha (†75) a Jiřího Voskovce (†76). Než se za rakví s ostatky zavřel závěs, zazněla legendární slova z filmu Kristian: „Zavřete oči, odcházím.“

Synovec Stelly Zázvorkové (†83): Jak jsem ji našel mrtvou...

Video se připravuje ...

ZRADILA HO JÁTRA

Jan Zázvorka měl vážné problémy s játry a čekal na transplantaci, které se bohužel nedožil. Zhubl 30 kilo, byla mu stále zima a velice zeslábl. Přestože vždy rád řídil, už se za volantem necítil bezpečně.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.