Maciucová, Postránecký a další: Jak se změnily hroby slavných? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Maciucová, Postránecký a další: Jak se změnily hroby slavných?

Výročí úmrtí Hany Maciuchové (†75): Rok se s ní nedokázali rozloučit! Vše zhatil covid
Výročí úmrtí Hany Maciuchové (†75): Rok se s ní nedokázali rozloučit! Vše zhatil covid (archiv)

Tyhle dva slavné a oblíbené herce rozdělila až smrt. Hana Maciuchová (†75) sice nechala ostatky svého životního partnera Jiřího Adamíry (†67) převézt do Prahy a uložit na Vyšehrad, ale sama určila, že ona spočine na rodné Moravě. Dělí je tak 250 kilometrů!

Hereččino rozhodnutí v roce 2021 některé kolegy zaskočilo. Čekali, že bude chtít snít poslední sen s milovaným mužem. Ale byla jen a jen její věc, jak se rozhodne. Na Dušičky našli jejich příznivci naštěstí cestu k oběma. Představitelka Ančete z Krkonošských pohádek i profesorky Miriam Hejlové ze seriálu Ulice naposledy spočinula v Chválkovicích u Olomouce. Je tak blízko bratrovi Milanovi (75) i sestře Silvii Markové (71).

Byly si nejen fyzicky podobné, ale taky si báječně rozuměly. „Když jsme spolu nemluvily, aspoň jsme si psaly,“ prozradila Silvie. Hance byla v posledních týdnech boje s rakovinou velikou oporou. I proto hledala Maciuchová útočiště právě ve svém rodišti. Od kruté smrti policejního rady Korejse z Panoptika města pražského na rakovinu páteře už uplynulo v létě 30 let. Česká televize seriál s charismatickým hercem v roli šéfa kriminálky právě reprízuje.

Libuše Šafránková (†68) a Josef Abrhám (†82): Každý zvlášť

Dalším slavným párem, který šel životem desítky let bok po boku, ale nenechal se společně pohřbít, byla Popelka a falešný vrchní Darek Vrána z filmu Vrchní, prchni. Každý odpočívá u svých rodičů. Libuška ve Šlapanicích u Brna a její Pepík v Kunovicích u Uherského Hradiště.

Jiřina Jirásková (†81) a Zdeněk Podskalský (†70): Sešli se na hřbitově

Na hřbitově v jihočeských Malenicích odpočívá pěkná partička. Režisér a místní rodák Zdeněk Podskalský (†70) se svou životní partnerkou, herečkou Jiřinou Jiráskovou a také její první manžel, herec Jiří Pleskot (†75) se svou druhou ženou, hlasatelkou Olgou Čuříkovou (†83). O hrob pečuje univerzální dědička Jana Svítivá a žluté chryzantémy svítí do daleka.

Hrob herce Josefa Somra († 88) v jeho rodném Vracově den před Památkou zesnulých.

Video se připravuje ...

Václav Havel (†75) a Olga Havlová (†62): Nelze zapomenout

Záplava květin a svíček na vinohradském hřbitově. Na hrobě bývalého prezidenta a dramatika Václava Havla a jeho první ženy Olgy (†62) je i věnec ve tvaru srdce od jeho druhé manželky Dagmar Havlové Veškrnové (70). Olga v objetí s Václavem je i na fotce připevněné na podstavci. Svíček je tolik, že ani nejdou spočítat...

Stella Zázvorková (†83): Chybička se vloudí

Oblíbená herečka a komička spočívá v hrobě na pražském motolském hřbitově i se svou jedinou dcerou Janou. Právě u té se kameníkovi vloudila chybička. Jana spáchala sebevraždu v šestnácti letech, ale podle údajů na náhrobní desce by jí v čas smrti bylo už 19 let.

Václav Postránecký (†75): S tebou nás bavil svět

Rodina herce uložila na strašnickém hřbitově v Praze. Nápis na desce připomíná »komedii století« S tebou mě baví svět. Hrob už čtyři roky zdobí záplava květin a střeží ho porcelánoví andělé. Vzpomíná nejen hercova milující rodina.

Josef Somr (†88): S mamičkou a tatíčkem

Po roce od své smrti spočinul výpravčí Hubička z Mnezelových Ostře sledovaných vlaků či profesor Ječmen z filmových Básníků konečně v hrobě ve svém rodném Vracově na Hodonínsku. „Odpočívá zde jak Jožka Somr, tak jeho rodiče, milovaná mamička a tatíček, jak je sám vždy s velkou úctou a upřímností oslovoval,“ svěřil Aha! vracovský starosta Petr Fridrich.

Úmrtí 2022: Kdo ze slavných nás tento rok opustil?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
XYZ3
3. 11. 2023 • 10:25

Alespoň si opravte tu chybu v nadpisu..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.