Idylka u Šafránkové (†68) a Abrháma (†82)? Ututlaná životní zrada | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Idylka u Šafránkové (†68) a Abrháma (†82)? Ututlaná životní zrada

Manželé Josef Abrhám a Libuše Šafránková si spolu zahráli v komedii Svatební cesta do Jiljí
Manželé Josef Abrhám a Libuše Šafránková si spolu zahráli v komedii Svatební cesta do Jiljí (archiv)

Česká kinematografie snad nezažila harmoničtější spojení, než bylo to, o které se postarala herecká dvojice Josef Abrhám a Libuše Šafránková. A nejen na place. Manželství plné lásky a pokory je provázelo bezmála 45 let. Začátky tomu však nenasvědčovaly. 

Stačilo pár pohledů a mezi tehdy již známým hercem a začínající herečkou z brněnské konzervatoře přeskočila jiskra. Amorův šíp ale dvojici nezasáhl zrovna v příhodné době. Zatímco o 13 let mladší Šafránková byla single, Abrhám měl poměrně vážný vztah s Naďou Urbánkovou. Pár spolu měl dokonce brzy založit rodinu. 

Blesk Podcast: Hovínko a větry v norské Popelce. V čem je nová a jiná?

Video se připravuje ...

Zakázaná láska, kdy Abrhám putoval mezi dvěma ženskými náručemi, trvala bezmála dva roky, do dne, než se Urbánková dozvěděla o poměru svého partnera od kadeřnice. Zpěvačka s hercem vztah ukončila...

V roce 1976 už pohádkové Popelce a doktoru Blažejovi odbíjely svatební zvony a hned krátce na to přivedli na svět jediného syna a zároveň i nositele jména po otci. Jejich životy rozdělila náhlá smrt Šafránkové, která se neprobudila po malém plánovaném zákroku. Od té doby se zdravotní stav Josefa Abrháma, který zůstal upoutaný na invalidní vozík, začal náhle radikálně zhoršovat, odešel rok po své milované ženě. 

Kulový Blesk: Libuška(†68) byla tvrdá jako meč, vzpomínal režisér Báječných let

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
lekno
29. 12. 2023 • 21:31

Kdyby měl pan Josef A. opravdu poměrně vážný vztah s p. Naďou U., jak se zde píše, asi by se těžko zamiloval na první pohled do Libuše Š. No přesně tohle se mu stalo – sám o tom mluvil. Zřejmě jeho „poměrně vážný“ vztah nebyl až tak moc vážný z jeho strany a pokulhával nějaký čas již před seznámením se s Popelkou. Jen si toho asi p. Naďa U. nevšimla. Ona nezaregistrovala, že už není pro něj středobodem vesmíru ? Museli jí daný fakt oznámit jiní lidé. Kde byla tehdy její empatie a pozornost ? Růžové brýle byli asi maxi obrovské a maxi růžové. Spadli jí z tváře, až když s ní řádně potřásli.. Nedocházelo zřejmě p. Nadi, že on nebyl její zakoupené zboží, které se přebírá - posouvá od jedné ženské ke druhé jako pytel brambor. Muž by neměl mít ve skutečném vztahu postavení prodejního produktu, žena taky ne.. Když on chtěl Libuši, jeho věc. Ona jí ho neprobrala. Samozřejmě, mohl své rozhodnutí hned oznámit p. Nadi. Proč s tím váhal - se už nedozvíme..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.