Dědictví po Josefu Abrhámovi (†82): Zůstalo jen 605 tisíc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dědictví po Josefu Abrhámovi (†82): Zůstalo jen 605 tisíc

Ani rok po smrti nebyl Josef Abrhám uložen do hrobu.
Ani rok po smrti nebyl Josef Abrhám uložen do hrobu. (ČT, archiv)

Kdo čekal, že po legendárním herci Josefu Abrhámovi (†82) zůstaly miliony korun na účtech či v majetku, ten se plete! Uzavřené dědické řízení, které se před několika dny objevilo v katastru nemovitostí, odhaluje, že notář porcoval pozůstalost pouze v hodnotě 605 tisíc korun.

Důvodem je fakt, že Abrhám se v roce 2021 vzdal nároku na podíl z dědictví po své ženě Libuši Šafránkové (†68). Důvodem bylo podlomené zdraví, které ho už v té době trápilo. Po představitelce legendární Popelky zůstala pozůstalost za skoro 12,5 milionu korun. Polovina z toho – 6 182 219 korun – měla připadnout právě doktoru Blažejovi z Nemocnice na kraji města. Jenže Abrhám ji postoupil synovi, který ho také při dědickém řízení zastupoval. V té době už totiž Josef žil u syna a jeho ženy Ludmily v Liběchově.

Úmrtí 2022: Kdo ze slavných nás tento rok opustil?

Video se připravuje ...

A tak do dědického řízení po slavném herci putovaly nakonec jen části parcel v jeho milovaných Kunovicích, zůstatky na bankovních účtech nebo dnes už historický první poválečný vůz značky Škoda 1101 a zánovní Volvo S80. Nechyběla ani práva na jeho dílo a tantiémy od televizí a Českého rozhlasu. Tohle vše v rámci pozůstalostního řízení připadlo mladému Pepíkovi, který už tak má na starosti správu díla po obou rodičích.

Vypořádání se sestrou Podle informací deníku Aha! se Josef Abrhám před smrtí vypořádal se svojí starší sestrou Boženou alias Bocou Abrhámovou (88). Překladatelka a redaktorka byla před lety společně s bratrem majitelkou jedné třetiny a později jedné pětiny tzv. Abrhámovy cihelny v Kunovicích (celkem měla v době prodeje pět vlastníků). Oba do ní investovali nemalé peníze a Josef byl do konce svých dnů své sestře za výraznou pomoc s cihelnou vděčný. Jak přesně se s ní vyrovnal, zatím ale není jasné.

Tisíce Ukrajinských vojáků v zajetí. Babiš půjde před soud. A co se dělo po pohřbu Abrháma

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.