Pohřeb Yvonne Přenosilové (†76): Neobvyklý a rychlý! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Pohřeb Yvonne Přenosilové (†76): Neobvyklý a rychlý!

Místo posledního odpočinku Yvonne Přenosilové už je připraveno.
Místo posledního odpočinku Yvonne Přenosilové už je připraveno. (Jarda Kopečný, archiv Blesku)

Hlásila se celý život k židovství, a proto i poslední rozloučení s Yvonne Přenosilovou (†76) bude na pražském Novém židovském hřbitově. Zpěvačka byla členkou židovské obce a ta jí také uspořádá smuteční obřad.

Podle židovské víry musí obřad proběhnout co nejdříve. Nejlépe v den smrti, nebo alespoň do tří dnů. Během rozloučení v obřadní síni, které začne ve dvě hodiny a jež povede vrchní zemský rabín Karol Sidon (81), přečte jediný syn zpěvačky Maximilian von Schuckmann (44) podle starého zvyku řeč v hebrejštině.

Přítomni budou nejen kamarádi a kolegové, kteří s Yvonne pracovali v Praze, další přijedou z německého Mnichova. Yvonne bude pohřbená na přilehlém hřbitově ve stejné řadě jako velikáni, spisovatelé Ota Pavel (†42), Franz Kafka (†40) nebo Arnošt Lustig (†84), kteří zde již sní svůj věčný sen. „Tak si to přála,“ potvrdila Aha! informace kamarádka zpěvačky hitů Boty proti lásce nebo Roň slzy, spisovatelka Marie Formáčková (70).

Kousek od bytu

Nový židovský hřbitov je coby kamenem dohodil od zpěvaččina podkrovního bytu na pražském Žižkově. Pár set metrů odtud se nachází i vinohradská nemocnice, kde pěvecká legenda 60. let minulého století v pondělí v půl druhé odpoledne naposledy vydechla na celkové selhání organismu po onkologické operaci.

V letadle zemřel starosta! Žokej zanechal dopis. A Yvonne plánovala pohřeb

Video se připravuje ...

Generál muzikant

Rodiče Yvonne se potkali v Palestině. Tatínek Jiří byl voják, po politických perzekucích ho dokonce povýšili do hodnosti generála, aby mu trochu vynahradili příkoří, kdy ho zatkli a zavřeli. Maminka pocházela z Vídně a nikdy se nenaučila pořádně česky. I když se otec Yvonne občas choval jako tyran, rád hrál na klavír a zpíval. Nadání tedy zřejmě dcera podědila právě po něm.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.