Harapes pohřbil milenku: Kvůli ní mu hrozil vyhazov! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Harapes pohřbil milenku: Kvůli ní mu hrozil vyhazov!

Vlastimil Harapes
Vlastimil Harapes (Blesk:David Kundrat/CZECH NEWS CENTER)

Jen hudba a fotografie doprovázely na poslední cestě sólistku baletu Národního divadla Astrid Štúrovou (†88). Na promítaných snímcích byla často zachycena s Vlastimilem Harapesem (77). Ten byl v motolském krematoriu přítomen i osobně.

Při smutečním obřadu byl velmi dojatý. „Zamiloval jsem se do Astrid, i když byla o jedenáct let starší. Byla úžasná. Často jsme spolu vystupovali,“ svěřil deníku Aha! Harapes. To ale nelibě nesl baletčin manžel Přemysl Kočí (†85). Operní pěvec, známý z filmových Chobotniček, a jistý čas i ředitel Národního divadla, neváhal, a dokonce za nimi zajel až do Salzburku, kde tehdy společně vystupovali.

Vlastimil Harapes: Už mám odpor k pohybu, bylo ho dost!

Video se připravuje ...

Co si řekli, už Vlastimil neprozradil, ale nejspíš mu direktor pohrozil okamžitým vyhazovem. Astrid ale měl tanečník rád až do konce jejího života. A fotky staré 40 a více let sledoval na obrazovce raději v černých brýlích.

Zemřela ve spánku

Syn zesnulé Juraj Štúr prozradil, že maminka měla milosrdnou smrt, jakou by si přál, až přijde ten okamžik, asi každý. „Zemřela ve spánku na mrtvici, nic ji nebolelo a o ničem nevěděla,“ řekl Aha! Štúr.

7 pádů s Písničkou: Harapes o rozvodu se Zagorovou

Video se připravuje ...

Nejlepší kamarádky

Poslední sbohem přišla dát také Eva Viktorová, sestra Aleny Jančaříkové (†34), jež měla s hercem Jaroslavem Marvanem (†73) nemanželskou dceru Alenu (63). Přinesla květiny za Alenu i za sebe. „Byly nejlepší kamarádky, poznaly se v Národním divadle a já jsem se s Astridkou také dobře znala,“ řekla Aha! Viktorová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.