Poslední rozloučení s Šulcovou (†76): Pohřeb plný zákazů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Poslední rozloučení s Šulcovou (†76): Pohřeb plný zákazů!

Jana Šulcová
Jana Šulcová (Foto: A. Malachovský, archiv)

Velké tajnosti dělaly dcery Jany Šulcové (†76) s posledním rozloučením s oblíbenou herečkou. Rozálie Víznerová (48) a Tereza Václavková (51) jejím kolegům a přátelům dokonce daly příkaz: Mlčte! Přesto včera odpoledne krematorium v pražském Motole praskalo ve švech.

„Róza mně přikázala, že nesmím o pohřbu a o Janě s nikým mluvit,“ svěřila Aha! před obřadem Veronika Jeníková (58), která hrála s Janou v její vůbec poslední divadelní hře Velký holky nepláčou. „Jsem ráda, že pohřeb je v pátek až odpoledne. Na ráno mám objednaný stěhováky,“ prohlásila Jeníková den před tím, než jí Rozálie a Tereza zakázaly mluvit. Kdyby se prý ale poslední rozloučení konalo už dopoledne, Veronika by stěhováky odvolala.

Aleš Cibulka na pohřbu Jany Šulcové

Video se připravuje ...

DALŠÍ RÁNA

„Janu jsem považovala za rodinu. Hrály jsme spolu v Městských divadlech pražských, a když na tom nebyla zdravotně dobře, často jsem k ní chodila domů nebo ji vozila po doktorech,“ komentovala ještě před nakázaným bobříkem mlčení Jeníková a dodala, že ji smrt Šulcové úplně smetla. „Byla to další rána po tátovi, který mi zemřel před dvěma týdny,“ vysvětlila Aha!.

JINÉ JMÉNO

Pohřeb byl dokonce tak utajený, že na vývěsce oznamující pořadí a časy pohřbů bylo místo hereččina jména uvedeno, že pohřeb zde bude mít Kateřina Horáková. Dcery tak použily jméno hereččiny nejslavnější filmové postavy z komedie století S tebou mě baví svět. Zajímavé také je, že na seznamu obřadů je uveden rok 1983. Právě tomto roce byl zmiňovaný film uveden do kin!

POLEKALI SE

Přísný příkaz mlčet dostali všichni smuteční hosté. Někteří se dokonce tak polekali, že si cestu do motolského krematoria rozmysleli. „Nevím, proč s tím pohřbem dělali takové tajnosti. Jana Šulcová by si zasloužila obrovskou rozlučku. A nejenom s kolegy, ale především s lidmi, kteří ji milovali,“ řekl rázně Aha! Martin France (54), kterého Šulcová učila na DAMU.

BEZ POZVÁNÍ

„Chodil jsem na kurzy herectví do její vokovické vily. To ještě žila s Oldřichem Víznerem (76), tak jsme se tam pravidelně potkávali ve třech a občas jsem si povídal a hrál i s jejich dcerami,“ dodal. „Jsem si jist, že by Jana určitě chtěla, aby jí mohli dát poslední sbohem i její příznivci,“ prohlásil France. Rodina Šulcové ale rozhodla jinak a velké štráchy dělala i s herci. Mnoho hereččiných kolegů bylo překvapeno, že je na poslední rozloučení nikdo nepozval. m as cerami,“ t ulcové chy ereččiných o přeže ední nepo zval.

Martina Růžičková Jelínková na pohřbu Jany Šulcové

Video se připravuje ...

K RAKVI JEN NA POZVÁNKY!

Celé motolské krematorium před a v průběhu posledního rozloučení s Janou Šulcovou hlídali bodyguardi. Poklonit se herečce mohli jen ti, co obdrželi pozvánku, ti nezvaní byli vykázáni. Mnoho hereččiných kolegů dokonce odmítalo s Aha! mluvit se slovy: „Nezlobte se, rád si s vámi popovídám při jiné příležitosti.“ Až takovou hrůzu všichni měli z příkazu hereččiných dcer.



Přečtěte si
miroslava13
16. 2. 2024 • 12:22

no já bych tam určitě čumákovat nešla!!!! Co z toho? Raději si ji pustím na kazetě v nějaké pěkné komedii, to je lepší na vzpomínání!!!

ivulinka87
5. 8. 2023 • 19:24

Nechápu,jaký smysl měl ten zákaz.Řekla bych,že jsou dcery pošahané.

Jana Nováková
5. 8. 2023 • 15:02

Proč dělali dcery Šulcový takový tajnosti s pohřbem!Byla to milá,sympatická herečka a určitě by se s ní chtěla rozloučit i veřejnost.Utajený čas pohřbu,jiné jméno,jiný rok naro­zení,­ochran­ka,co tohle mělo všechno znamenat? To dcery si nemístně hrály na celebrity.Proč?
Jsou stejně pošahaný jako Kuchařová když se vdáva­la.Oc­hran­ka,sch­ováva­ná pod deštníkem jen aby ji ani kotníček nebyl veřejností vidět.Tady si hrála na hvězdu ona.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.