Pavel Nový o Janě Šulcové: Už mě za ní nepustili... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pavel Nový o Janě Šulcové: Už mě za ní nepustili...

Pavel Nový
Pavel Nový (CNC_Pavel Machan, Martin Hykl)

Nečekaný odchod herečky Jany Šulcové (†76) pro něj byla rána, z níž se jen tak nevzpamatuje. Když herec Pavel Nový (74) před lety ochrnul a mohl hýbat jen očima, navštívila ho na rehabilitacích a motivovala ho k uzdravení. Chtěl pro ni to samé, ale už to nestihl.

Znali se nejen z natáčení komedie S tebou mě baví svět z roku 1981. Byli opravdoví přátelé, kteří stojí při sobě. Nejvíc to herec pocítil v roce 2007. Tehdy totiž poté, co ho štípl nakažený komár, onemocněl západonilskou horečkou, ochrnul a ležel tři a půl měsíce v kómatu v pražském Motole. Šulcová se tenkrát neomezila jen na pár zdvořilostních frází a telefonů. Během Pavlova náročného doléčování v sanatoriu v Kladrubech pro něj zorganizovala hromadnou návštěvu. Obvolala dětské herce z kultovní komedie a šla s nimi kamaráda povzbudit přímo k lůžku.

7 pádů Honzy Dědka: Kolik dostal Pavel Nový za S tebou mě baví svět?

Video se připravuje ...

„Byla to ohromně statečná ženská. Když za mnou byla v Kladrubech i s filmovými dětmi, řekla mi větu, která mi tehdy strašně pomohla: Můžeš klidně padnout až na dno, ale nesmíš tam zůstat ležet,“ připomněl teď deníku Aha! důležitý moment ve své rekonvalescenci. I díky tomu se hercův vážný stav začal zlepšovat a on v sobě znovu našel sílu vrátit se zpátky do života.

Karta se bohužel nedávno obrátila a Šulcová poslední léta chřadla kvůli zdravotním problémům. A to tak, že téměř rok nevycházela z domu. Herec jí chtěl laskavost oplatit. Na podzim se sešel s dětskými herci Václavem Kordou (46), Cyrilem Křůpalou (47), Lukášem Pelánkem (42) a dalšími a vyrazili směr hereččin dům. Dovnitř se už ale bohužel nedostali. „Nepovedlo se. Její dcery už nedovolily, abychom se sešli, tak jsme se vyfotili u ní před barákem. Čert ví, v jakém byla stavu. To věděly jenom její dcery, které se o ni dojemně staraly, přece jen to byla jejich máma,“ prořekl se herec na představení podzimních pořadů Novy, kde byl za seriál Ulice.

Bleskové zprávy: Usmíření zesnulé Šulcové s Víznerem a svatební cesta Molavcové

Video se připravuje ...

Přísně tajný pohřeb

Dnes se rodina rozloučí s Janou Šulcovou v pražském krematoriu Motol. Pozůstalí pozvali jen velmi málo smutečních hostů, datum i místo konání pohřbu tajili. Dokonce podle informací deníku Aha! najali ochranku, aby náhodou na obřad nepronikl někdo nezvaný. Personál krematoria měl zákaz o pohřbu slavné herečky mluvit.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.