Smrt herečky Jany Šulcové (†76): Nejstrašlivější okamžik jejího života! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Smrt herečky Jany Šulcové (†76): Nejstrašlivější okamžik jejího života!

Jana Šulcová
Jana Šulcová (archiv)

Česko se dál vzpamatovává z náhlé smrti legendární herečky Jany Šulcové (†76). Měla hodně těžký život, který podle zjištění deníku Aha! odstartovala velká rodinná tragedie. A to, když na italském ostrově Elba přesně před 40 lety s tehdejším manželem Oldřichem Víznerem (76) přihlížela, jak na pláži vzplál její švagr Vladimír (†42).

Bylo to v roce 1983, kdy Jana s Oldřichem odjeli na dovolenou. Spolu s nimi se pod stan vydal i hercův bratr s manželkou Johankou, která se poté stala první šéfgrafičkou deníku Blesk. „O naše dcerky Rózu s Terezkou bylo dobře postaráno a my se s Oldou k Tyrhénském moři strašně těšili. Sbalili jsme stany, lihové vařiče, konzervy a vyrazili ještě s Vladimírem a Johankou za dobrodružstvím,“ vyprávěla Šulcová.

Chtěli jen kafe

Na pobřeží moře si postavili stany a těšili se na romantické večery. „Měli jsme hlad a my s Johankou na přenosném vaříčku začaly připravovat večeři. Měli jsme chuť na kafe a tak se Vladimír jal instalovat druhou plynovou bombu,“ vzpomínala herečka a zadrhl se jí najednou hlas. Vladimír byl totiž nešika, bomba se mu v rukou vzňala, on začal hořet a s obrovským křikem a paralyzován bolestí běžel do moře. Bylo už ale pozdě.

Kotek promluvil o smrti otce, Šulcovou postihl zdravotní kolaps!

Video se připravuje ...

Zemřel v Pise

„Byla to hrůza. Vladimíra letecky převezli do nemocnice v Pise, kde žil ještě dlouhých šestnáct dní. Chodili jsme za ním a já viděla, jak z Oldy odchází den po dni víc a víc život. Zhroutil se nám, ale snažil se kvůli bráchovi stále držet,“ popisovala Šulcová. Když potom, přes veškerou péči lékařů, Vladimír zemřel, ze slavného Saturnina Víznera se stal jiný člověk. Alkohol a deprese Životní trauma si začal řešit po svém a útěchu hledal v náruči cizích žen. „Manželství začalo troskotat, nebyla z toho cesta ven a za pět let jsme se rozvedli. A v tu chvíli byl zase amen ﷯se mnou,“ přiznala Šulcová, která trauma z rozvodu začala řešil alkoholem a antidepresivy, až si totálně zničila zdraví.

Pravděpodobně selhání srdce

Filmov legenda zemřela v pátek v podvečer ve svém domě v pražských Vokovicích, kde zkolabovala před zraky svých dcer. „Najednou byla pryč... Snažili jsme se zavolat záchranáře, ale ti už jí nedokázali pomoci,“ řekla Rozálie Víznerová s tím, že jako příčina smrti se jeví srdeční selhání.

Usmířili se a jezdili na dovolenou

I když Šulcové rozvod s Víznerem zničil život a zdraví, nakonec se s ním v posledním odobí života usmířila. „Vrátili se k sobě. I když ne jako partneři, ale přátelé a nerozhádaní rodiče dvou dospělých dcer,“ okomentovala to kamarádka Šulcové. „Ve spokojené harmonické rodině spolu začali žít Vízner, jeho expřítelkyně Vendulka Křížová a občas i Jana. Všichni se společně starali o kupu dětí,“ dodala a potvrdila tak slova Šulcové z loňského června. „Máme úžasný vztah. Vzájemně si hlídáme děti a jezdíme společně na dovolené,“ přiznala nám herečka. „Jsem vlastně taková nevlastní máma jejich dětí, které ráda hlídám,“ dodala.

Rodina plánuje pohřeb

Dcery Jany Šulcové Rozálie (48) a Tereza (51) dnes podle informací Aha! začnou vyřizovat maminčin pohřeb. Pomáhat jim má i tatínek Oldřich Vízner.

Šulcová: Nemám ani korunu! A Šafářová se stará o syny Vondráčkové. Jaké mají vztahy?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ELLA Průšová
31. 7. 2023 • 17:27

Česko ví, že úmrtí je u každého člověka, přirozená věc, to nás čeká všechny! Česko se vzpamatovává z toho, jakou kolaborantskou má vládu a nikým nevolenou!
Jana Šulcová byla dobrá herečka, ale to je život!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.