Oldřich Vízner (76) má bolesti a není vidět: Udeřil Parkinson? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Oldřich Vízner (76) má bolesti a není vidět: Udeřil Parkinson?

Listopad 2019 S dcerou Rozálií na pohřbu Jany Drbohlavové.
Listopad 2019 S dcerou Rozálií na pohřbu Jany Drbohlavové. (Foto Aha! – Marek Pátek, David Kundrát, Pavel Machan, Martin Hykl)

Nejnovější fotky herce Oldřicha Víznera (76) všechny překvapily. Od roku 2019 se totiž nikde neobjevil, o to víc jsou poslední snímky zarážející. Slavný představitel Saturnina viditelně trpí při každém kroku. I proto asi chyběl minulý pátek na pohřbu své exmanželky, herečky Jany Šulcové (†76). Může trpět Parkinsonovou chorobou.

Na první pohled je ale vidět, že si barví vlasy, takže je zřejmé, že o svůj vzhled stále pečuje. Ale doslova každý pohyb je pro něj utrpení. Je to z Oldřichovy tváře hodně patrné.

Netočí, nehraje

Herec se po rozchodu s životní partnerkou herečkou Vendulou Křížovou (51), s níž má tři děti, odstěhoval z pěkného bungalovu v Horoměřicích do blízké Hostivice. Podle místních obývá nyní sociální byt a uchýlil se do naprostého ústraní. „Naposledy jsem ho viděla na pohřbu Jany Drbohlavové,“ zavzpomínala jedna z kolegyň. Herec nic netočí a nikde v divadle nehraje.

Zrazuje ho zdraví

Na charizmatického Víznera se to v posledních letech hrne. Loni zemřel jeho bratr Jaroslav Vízner (†84), který byl též herec. „Cítím s ním, pře všechno, co mi udělal. Zůstal na světě sám. Tedy má samozřejmě děti, ale ty mají přece jen své životy,“ řekla k tomu tenkrát Jana Šulcová. A nyní evidentně udeřily vážné zdravotní problémy.

Bleskové zprávy: Usmíření zesnulé Šulcové s Víznerem a svatební cesta Molavcové

Video se připravuje ...

Tajemný přístroj a vesta

Podle infomací deníku Aha! může Oldřich Vízner trpět Parkinsonovou chorobou. Napovídá tomu přístroj, který má na krku. U pacientů v pokročilém stadiu onemocnění připadá v úvahu zavedení infuzní pumpy. Prostřednictvím tenkého katétru je apomorfin aplikovaný přímo pod kůži. Lze dosáhnout stabilní hladiny léku a zlepšení jeho účinku. Vesta zajišťuje dobíjení přístroje.

Úbytek buněk v mozku

Parkinsonova choroba je neurodegenerativní onemocnění centrální nervové soustavy, které přímo souvisí s úbytkem nervových buněk v části mozku. Přímá příčina ještě nebyla stanovena, vědci se kloní k teorii, že nemoc může být důsledkem genetických predispozic a vlivu vnějšího prostředí.

Bleskové zprávy: Nemocný Vízner, vydělávající Gott a požár na Havaji

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.