Zpěvačka Yvonne Přenosilová (†76): OPUSTILA 14LETÉHO SYNA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zpěvačka Yvonne Přenosilová (†76): OPUSTILA 14LETÉHO SYNA!

Yvonne Přenosilová se synem
Yvonne Přenosilová se synem (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Pavel Machan, Marek Pátek, Profimedia.cz, ara)

Dneska už nikdo nezjistí, jak by se měla, kdyby v roce 1968 neemigrovala. Yvonne Přenosilové (†76) nadělil osud hned do začátku hity a měla i díky divadlu Semafor našplápnuto mezi hvězdy. Jenže podepsala Dva tisíce slov, a to rozhodlo.

Odešla napřed do Velké Británie a pak do německého Mnichova. V penězích se rozhodně netopila. Zpěvem Yvonne neprorazila a nakonec se uchytila jako pozemní letuška u British Airways. Bylo požehnáním, že se doma, když byla malá, mluvilo anglicky, německy a až pak česky. Díky tomu měla v cizině šanci. Nezměnilo se to, ani když se do ní zakoukal německý právník se šlechtickým titulem Andreas von Schuckmann. Neměl správná sídla v podobě hradů a zámků. Yvonne musela dál pracovat.

Štěstím ale bylo, že nastoupila do Rádia Svobodná Evropa. Novinařina ji bavila a prožila tu nakonec poměrně příjemných 21 let. I když zpěvačka nešla pro ostřejší slovo daleko a na mnoho věcí měla vlastní pohled, stála nohama pevně na zemi. „Vždycky jsem se snažila něco nahospodařit na stáří. Měla jsem hrůzu z nouze ve vysokém věku, z bezmoci a neschopnosti se o sebe postarat jak finančně, tak fyzicky,“ netajila nikdy Yvonne. Zpěvačka pak ještě hodně vystupovala s kamarádem Pavlem Bobkem (†76). Znali se dlouhá léta a jezdil za ní předtím i do Německa, protože tam žil jeho starší bratr Václav. Když v roce 2013 zemřel, začala jezdit s agenturou Milana Drobného (78).

Pohádka o mámě a synovi má šťastný konec

Max byl za Yvonne ještě před měsícem PRAHA (höh) - Žili sice každý v jiné zemi, ale mateřské pouto zůstalo. I když jediný syn Yvonne Přenosilové s ní neodešel do Prahy, zůstali ve spojení. A Maximilián (44) svou mámu pravidelně navštěvoval. Naposledy před měsícem. Vynahradil jí všechno, když dospěl v muže. Max věděl, že i když dnes hraje mobil v životech lidí klíčovou roli, není nad fyzické objetí a pohled do očí. Proto za maminkou stále jezdil. Měl jí ostatně co vracet. V roce 1994 se Yvonne Přenosilová na naléhání kamarádky Evy Pilarové (†80) rozhodla vrátit do České republiky.

Bleskové zprávy: Smrt oblíbené zpěvačky a tajná svatba Molavcové

Video se připravuje ...

Jediný syn Maximilán (14) ale odmítl stěhování do Prahy. Zůstal v Mnichově s otcem. Neuměl česky ani slovo a nechtěl poslouchat poznámky ke svému příjmení, které zní česky foneticky šukman. „Myslel jsem, že se vrátíš, přál jsem si to pořád,“ řekl syn v dokumentu 13. komnata v roce 2007. „Věřila jsem, že přijedeš,“ odvětila tehdy Přenosilová. Když baron o 10 let později zemřel, nemohl Max, který je ekonom, sehnat práci, a máma velkoryse sáhla do úspor. Nebylo to příjemné, protože zpěvačka znala předtím tu druhou lepší varintu, kdy po návratu z Mnichova měla na kontě „tvrdou měnu“ a přepočet jí hrál do karet. Pořídila si díky tomu pěkný střešní byt s výhledem na Žižkov. Naštěstí stav nouze netrval moc dlouho.

Poslední rozloučení

Židovská víra požaduje, aby pohřeb byl co nejdříve po úmrtí. Maminka Yvonne Přenosilové byla Židovka, proto se rodina a přátelé se zpěvačkou, které zemřela v neděli na selhání orgánů, rozloučí na Novém židovském hřbitově 14. září ve 14 hodin. Podle starého zvyku se nepřináší květiny, ale kamínky. Podle informací deníku Aha se pohřbu zúčastní i Maximilián.

Bleskové zprávy: Co řekl Fiala v Blesku? A Žbirková s novým mužem?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Inka
14. 9. 2023 • 12:04

Nevím, co bylo pro tuto osobu přednější. Kariéra ? Ani spěvačka, ani letuška. Pokud 21 let kariéra v rádiu Svobodná Evropa, proč mít bobky z tzv.vhudoby a strach co ve stáří ? Určitě by starobní důchod nebyl na hranici životního minima. A vzdát se syna ?! Promiňte !?
Nikdo z nás nemá svatozář, ale proč dělat z mnohých veřejně známých lidí téměř národní ikony, když jsou daleko od stupně vyššího morálního levelu a v podstatě, nic v životě nedokázaly...

jity
14. 9. 2023 • 09:25

Ona tenkrát přece toho syna tady chtěla. Měla už zařízenou pro něj školu atd. On, ale zůstal s otcem, nechtěl se učit jazyky. Pokud jsem viděla s ní dokument, tak se dokonce před ní zamykal aby ho neučila. Jen o peníze měl stále zájem, ty mu maminka posílala i když byl dospělý.

Dianthos
14. 9. 2023 • 08:45

Je to zvláštní. Na naléhání Pilarové opustí 14 letého syna? Byla zřejmě dost sebestředná. Měla si uvědomit, že je její chyba, že ho nenaučila česky. A že on tedy těžko může v Čechách žít. Tvrdit, že si myslela, že on nakonec přijede za ní?
Když to nějakou dobu neudělal, měla se k němu vrátit.

Uživatel_5584341
13. 9. 2023 • 11:49

Přečtěte si to pořádně.14 let měl když odcházela z Německa zpět k nám.

Radmila Zklamaná
13. 9. 2023 • 09:49

14 letý syn?????

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.