Zpěvačka Yvonne Přenosilová (75): VĚZNĚM VE VLASTNÍM BYTĚ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zpěvačka Yvonne Přenosilová (75): VĚZNĚM VE VLASTNÍM BYTĚ!

Zpěvačka Yvonne Přenosilová.
Zpěvačka Yvonne Přenosilová. (Foto ara)

Interpretka slavného hitu Roň slzy v jeho nejslavnějších dobách rozhodně netušila, jak moc jí jednou bude do pláče. Yvonne Přenosilová (75) je dnes kvůli záludným zdravotním problémům vězněm ve svém bytě. Kontakt s okolím udržuje jen prostřednictvím telefonu.

Chronický zánět sedacího nervu. To je důvod, proč zpěvačka nechodí na veřejnost a ani neopouští byt. Zánět jí způsobuje silné bolesti a také ji omezuje v pohybu. Yvonne se musí věnovat léčbě a rehabilitaci. „Má to holka hrozně těžký a hodně to s ní zacloumalo. Ani se nedivím, ona totiž může jen stát nebo ležet. Vlastně se vůbec nemůže posadit,“ politovala svou kolegyni Marta Kubišová (80).

Marta Kubišová: Bylo těžké nastartovat "novou" kariéru?

Video se připravuje ...

„Bolí mě nohy, v kříži mám bolest, chodím s berlemi, mám kvůli tomu nervové tiky, ale nejhorší je sedět. Nemůžu sedět delší dobu, to je to nejhorší. Proto teď vůbec nevystupuji, nechodím do divadla, nejezdím na výstavy ani do kina, jsem tady, doma,“ popsala v rozhovoru pro časopis Týden svůj stav.

Stále doufá

Navzdory svému stavu si Přenosilová udržuje pozitivní přístup k životu a věří, že se jí podaří zotavit. I přes svůj omezený pohyb je ve spojení s přáteli a kolegy ze světa hudby. Pravidelně si telefonuje hlavně s Martou Kubišovou, další legendou české hudební scény. Ta ji prý podporuje a povzbuzuje, aby neztrácela naději a věřila v možnost zlepšení svého zdravotního stavu. „Jsme v kontaktu a moc ráda jí vždy říkám novinky, prostě takzvaně drbeme. To ji vždy přivede na jiné myšlenky,“ prozradila Kubišová.

Chronický zanět sedacího nervu

Jde o nejdelší nerv v těle, a pokud dojde k jeho podráždění, může způsobit silnou bolest, brnění a necitlivost. Příčinou chronického zánětu může být sedavý způsob života, nadměrná fyzická námaha, zranění, nevhodné držení těla či obezita. Léčba zahrnuje zejména změny v životním stylu, pravidelný pohyb a cvičení na posílení svalů, úprava držení těla. V některých případech mohou být předepsány léky proti bolesti, fyzioterapie nebo masáže. Pokud se stav nezlepší, je nutná operace.



Přečtěte si
domino22
1. 4. 2023 • 09:22

jsem "vězněm" svého těla od 60 let...

Alva
31. 3. 2023 • 13:51

Je to smutné,ale já jsem vězněm od 55 a co mám dělat?,bojuji.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.