Kalendář Proměny 2024: Zedníček jako závodník či Noid humaNoid | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kalendář Proměny 2024: Zedníček jako závodník či Noid humaNoid

Kalendář Proměny 2024 je plný významných osobností v netradičním prostředí.
Kalendář Proměny 2024 je plný významných osobností v netradičním prostředí.  (Kalendář Proměny - Lenka Hatašová)

Již popatnácté se řada známých osobností z různých sfér propůjčila k nafocení profesionálního kalendáře Proměny 2014. Tentokrát do něj tvůrci zapojili i různé moderní technologie a fotografickou syntézu. V kalendáři můžete vidět i rozdvojenou moderátorku StarDance Terezu Kostkovou (47).

V porovnání s předešlými ročníky bude nový kalendář úplně jiný! Stylizace hvězd do podoby známých filmových tváří už se znovu nekoná, na řadu přišla umělá inteligence a fotografická syntéza!

Umělá inteligence

„Rokem 2024 začne pro populární kalendář Proměny nová etapa – vymyslela jsem pojetí fotografií, které bude pro fanoušky Proměn velké překvapení. Název jsme rozšířili o slovo Fantazie a já jsem tu svou rozjela na plné obrátky,“ svěřila deníku Aha! fotografka Lenka Hatašová (54). „A protože i ve fotografii se nacházíme na počátku nové epochy, nebude u tohoto majstrštyku chybět samozřejmě ani umělá inteligence,“ prozradila tvůrkyně kalendáře.

Chantal Poulain dvakrát porazila rakovinu! Jak je na tom teď?

Video se připravuje ...

Jsou to ještě fotky?

Podle jejích slov nejde ani tak o fotografie jako o fotografické obrazy, založené na klasických portrétech kombinovaných s fotografickou syntézou – tedy tím nejnovějším, co moderní technologie dnes nabízejí.

Nestárnoucí Chantal Poullain: Do kalendáře vzala exmanžela i syna!

Video se připravuje ...

„Pro mě byl tento počin absolutním experimentem a úchvatným procesem, kdy jsem poprvé ve své kariéře mohla dát naprostý průchod své fantazii a dokonale ji zhmotnit. V názvech fotografií se navíc odráží moje životní filozofie i humor,“ odhalila Hatašová, která díky umělé inteligenci udělala např. z Noida (42) »humaNoida« či z »jaderné báby« Dany Drábové (62) kosmonautku. Co měsíc, to jiná fantazie, jak názvy snímků napovídají...

Pro nemocné děti

Kalendář se začne prodávat po 15. listopadu. Výtěžek poputuje na projekty nadace Archa Chantal, které pomáhají proměnit dětská oddělení nemocnic na útulnější místa.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.