4. výročí úmrtí Mistra: Gottův hrob bez ostrahy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

4. výročí úmrtí Mistra: Gottův hrob bez ostrahy?

V předchozích letech byl hrob v den výročí střežený.
V předchozích letech byl hrob v den výročí střežený. (Marek Pátek, Martin Přibyl, Mária Rušinová, Profimedia.cz)

Do metropole dnes zamíří stovky fanoušků Karla Gotta (†80) z Česka, Slovenska a dalších zemí Evropy. Jsou to právě čtyři roky, co legendární zpěvák podlehl akutní leukemii. Jeho hrob na Malvazinkách ale bude poprvé v den výročí jeho odchodu nestřežený.

Kdykoliv se od Karlovy smrti přiblížilo výročí jeho narození či odchodu, vdova Ivana Gottová (47) žádala Správu pražských hřbitovů, zda by bylo možné zvýšit dohled nad hrobovým místem jejího muže. A není se čemu divit, pokaždé k němu totiž přicházely davy lidí a nikdo nemohl vědět, zda mají všichni pouze pietní záměry. Netřeba připomínat, jak z hrobu před časem zmizel malý zlatý slavík, položený na náhrobní desce.

Hlas Karla Gotta vytvořený umělou inteligencí: Poslechněte si!

Video se připravuje ...

Letošní výročí odchodu národem milovaného umělce ale bude poprvé bez policejních či hřbitovních kontrol. „Na malvazineckém hřbitově bude i v neděli 1. října standardní provoz, s posilováním hlídek nepočítáme,“ napsal Nedělnímu Aha! mluvčí hřbitovní správy Jiří Královec. Proč se tak rodina, potažmo Správa hřbitovů, rozhodla, není úplně jasné. I dnes bude určitě u Gottova hrobu pořádný šrumec. Více se dočtete v pondělním Aha!

Zemřel před půlnocí

Zpěvák skonal ve své vile na Bertramce 1. října 2019 před půlnocí. Jeho tělo vysílené bojem s akutní leukemií nedokázalo čelit dalšímu ataktu infekce dýchacích cest. Antibiotika nezabírala, přidal se zápal plic a Karel odešel do uměleckého nebe.

Jak na "klonovaný" hlas Karla Gotta reagoval Josef Zíma? Umělost není na místě!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.